Női kosár: Bernáth Réka visszatalálna régi önmagához Szekszárdon

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 09:14
Bernáth Rékának nem alakult túl szerencsésen a légióskaland (Fotó: Hunbasket)
Balul sült el a korábbi válogatott Bernáth Réka első légiósidénye – Törökországban és Lengyelországban is próbálkozott, de immár Szekszárdon próbálja újraépíteni magát.

Nagy reményekkel  vágott neki a légióséletnek tavaly nyáron Bernáth Réka korábbi magyar válogatott hátvéd, amikor Ankarába, a török Nesibe Aydinhoz igazolt. A 24 éves játékos a 2022–2023-as idényben a DVTK-ban játszott, a magyar bajnokságban 29 mérkőzésen 8.2 pontot és 3.5 lepattanót jegyzett, míg az Euroligában 16 összecsapáson 27.9 perc alatt 11.3 pont és 4.4 lepattanó volt az átlaga. A kaland azonban nem indult jól…

„Nem éreztem jól magam, én voltam az egyetlen, aki külön lakott a csapattól, a legtöbb játékos az én lakásomtól távoli lakóparkban élt – mondta a Nemzeti Sportnak Bernáth Réka. Elszigetelve éreztem magam, rengeteg gond volt a wifivel és a térerővel, nehéz volt a kommunikáció. Hiába jeleztem a klubnak, hogy problémáim vannak, nem történt semmi, egyetlen bajnoki után eljöttem, és hamar sikerült új csapathoz, a lengyel Lublinhoz szerződnöm.”
Ekkor még mindig csak októberben jártunk, és az Euroliga A-csoportjában szereplő együttes remek választásnak tűnt. Mégsem alakultak jól a végül 4 bajnokin és 4 európai meccsen szerepet kapó Bernáth dolgai.

„Amint megérkeztem, egy hétig nem tudtam edzeni – folytatta Bernáth. – Rossz lett a vérképem, majd elmentünk egy tornára, ahol részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem. Mivel többen is sérüléssel bajlódtak, és nem ment a csapatnak, presszionáltak, minél előbb térjek vissza, pedig nem voltam egészséges. A novemberi szünet után visszatértem, ám ismét vérképproblémák adódtak. Kiderült, a laborban rontottak el valamit, semmi bajom sem volt, így feleslegesen stresszeltem. Kezdtem kényelmetlenül érezni magam, nagy volt a nyomás is, végül közös megegyezéssel eljöttem. Akkor megfordult a fejemben, nem játszom már az idényben – miután meglehetősen rossz mentális állapotban voltam, elment a kedvem a játéktól. Januárban aztán Djokics Zseljko edzővel és Szabó Gergő ügyvezetővel beszélgettünk, s elfogadtam a Szekszárd ajánlatát. Azt gondoltam, jó és versenyképes a csapat, nincs vesztenivalóm. Jó benyomásokat szereztem, amióta itt vagyok, noha valóban más az edzésmunka és a rendszer, mint az általam eddig bárhol tapasztaltak. Mindenki befogadó és segítőkész, a bokám is rendben van, fizikailag van lemaradásom, de megbeszéltük, nagyjából egy hónap alatt jó lenne visszanyerni a formámat, de pluszmunka kell, hogy visszataláljak önmagamhoz. Szerencsére mindenki türelmes velem. Nagyon örültem, hogy harmadik szekszárdi meccsemen szombaton a BEAC ellen már húsz percet játszhattam, és hozzá tudtam tenni a csapat játékához.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik