Női kosárlabda Euroliga: a DVTK saját kezébe venné a sorsát Valenciában

FAZEKAS ZOLTÁN (Valencia)FAZEKAS ZOLTÁN (Valencia)
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 09:38
A DVTK kedd este már a mérkőzés helyszínén edzett, Völgyi Péter az eligazítás után jó egyórás tréninget vezényelt
Az előző fordulóban negyeddöntős helyét kiharcoló DVTK a továbbjutásért még harcban lévő spanyol Valencia vendégeként szerezheti meg a második helyet a női kosárlabda Euroliga A-csoportjában.

Számos variációs lehetőségről beszélgetett a DVTK-Hun Therm stábja a Liszt Ferenc repülőtér egyik éttermében, mielőtt a Valenciába tartó géphez szólították volna az utasokat. A téma adta magát: a női Euroliga csoportkörének utolsó két fordulója. A lehetséges végkimenetelek számításba vétele után Ábrahám Márta másodedző határozottan kijelentette, a borsodiak nem lehetnek negyedikek az A-jelű nyolcasban, első, második és harmadik helyen végezhetnek. Az előbbi esélye csekély, ugyanis ehhez a címvédő török Fenerbahcénak vagy a romániai Sepsitől, vagy az utolsó fordulóban Isztambulba látogató DVTK-tól kellene kikapnia, amire, valljuk be, vajmi kevés az esély. Most eltekintenénk valamennyi forgatókönyv felsorolásától, inkább arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a piros-fehérek még úgy is lehetnek másodikok, ha kétszer kikapnak, persze ehhez az is kellene, hogy az olasz Schio és a spanyol Zaragoza se nyerjen kétszer.

„Lekerült a teher, felszabadult a csapat azzal, hogy a múlt heti, Sepsi elleni győzelemmel kiharcoltuk a továbbjutást – mondta még felszállás előtt az aznap sokadik kávéját kortyoló Völgyi Péter, a DVTK edzője. – A valenciai meccs tétje, hogy saját kezünkbe vesszük-e a sorsunkat, és nem a többi eredményre bízzuk, hányadikak leszünk. Ha sikerül jó napot kifogni a diósgyőri találkozóhoz képest megerősödött házigazda ellen, van esélyünk nyerni. Ha győzünk, biztosan másodikok leszünk, és pályaelőnyből kezdhetjük a negyeddöntőt. (A diósgyőri meccsen nem játszott Raquel Carrera, Cristina Ouvina és az idény közben érkezett ukrán Alina Jagupova – a szerk.). Darcee Garbin nem tudott velünk tartani, Toman Petra keresztszalagját pedig szerdán műtik meg, a többiek egészségesek és tettre készek, bízom benne, hogy jó dobóteljesítménnyel pontokat szerezhetünk Valenciában.”

Spanyolország harmadik legnagyobb városába érkezve kellemes, napsütéses tavaszi idő fogadta Kányási Veronikáékat, akik alig félórányi buszozás után sietve elfoglalták szállásukat a belvárosi luxushotelben. Szerencsére tériszonnyal küzdő játékosa nincs a csapatnak, ami azért jó hír, mert a legalacsonyabban lakó játékos is a 20. emeleten kapott szobát… A gyors uzsonna után újabb buszozást követően jó egyórás edzést vezényelt Völgyi a játékosoknak a hatalmas, kilencezer néző befogadására alkalmas Font de Sant Lluis sportcsarnokban, amely a férfi euroligás Pamesa Valencia otthona is.

A B-csoportban a Kiss Virággal felálló CBK Mersin Győrben lép pályára, és a negyeddöntős helyezés szempontjából fontos meccset játszik. A tavalyi ezüstérmes török csapat a tabella második helyén áll, ezt a pozícióját szeretné is megtartani. Ehhez győznie kell, ami nem lesz egyszerű, hiszen Cziczás László vezetőedző csapata egyre jobb formába lendül, az előző játéknapon biztosan verte meg a lengyel Polkowicét, amivel megszerezte második sikerét az idényben.

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA, 13. FORDULÓ
B-CSOPORT
18.00: SERCO UNI Győr–Mersin (török)
A-CSOPORT
19.15: Valencia (spanyol)–DVTK Hun-Therm

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik