Női kosár: Kiráz a hideg, amikor az olimpiára gondolok – Varga Alíz

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.01.23. 17:27
null
Február 8-tól Sopronban küzd meg a magyar női kosárlabda-válogatott az olimpiai részvételért. A kerethirdetés után beszélgettünk Varga Alízzal, aki többek között beszélt a hazai pálya előnyeiről, az ellenfelekről, illetve érzéseiről ötkarikás játékokkal kapcsolatban.

„Kiráz a hideg, ahogy szóba kerül az olimpia. Nyilván szeretnénk kijutni, minden sportolónak az az álma, hogy részt vegyen az olimpián. Hatalmas dolog lenne, ha mi törnénk meg ezzel a fiatal csapattal azt az 1980 óta tartó időszakot, hogy a magyar kosárlabda-válogatott nincs ott az ötkarikás játékokon. Irány az olimpia, reméljük, hogy sikerülni fog!” – mondta Varga Alíz az NSO Tv-nek.

Videónkban a Sopron Basket kosarasa beszél a hazai pálya előnyeiről, az ellenfelekről, illetve a magyar csapat terveiről is.

OLYAN LEHETŐSÉG VAN A KEZÜNKBEN, AMELYRŐL MINDENKI ÁLMODIK – SZÉKELY NORBERT

A VÁLOGATOTT 15 FŐS KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Aho Nina (DVTK Hun-Therm), Dombai Réka (Serco UNI Győr), Dubei Debóra (Serco UNI Győr), Goree Cyesha (Serci UNI Győr), Határ Bernadett (Salamanca – Spanyolország), Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd), Juhász Dorka (Schio – Olaszország) Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Mersin – Törökország), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Ruff-Nagy Dóra (Serco UNI Győr), Sitku Zsuzsanna (Sopron Basket), Studer Ágnes (Carolo Basket – Franciaország), Török Ágnes (Serco UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket)

A SOPRONI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA
Február 8., csütörtök
16.30: Spanyolország–Japán
19.00: MAGYARORSZÁG–Kanada
Február 9., péntek
15.30: Kanada–Spanyolország
18.00: MAGYARORSZÁG–Japán
Február 11., vasárnap
15.00: Kanada–Japán
17.30: MAGYARORSZÁG–Spanyolország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik