Női kosár: Senkitől sem félünk, a törököktől sem – Ana Tadic

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 07:09
null
Ana Tadic (labdával) sérülése már a múlté, teljesen felépült a nyári kihagyást követően, de erőnléte még nem tökéletes (Fotó: Árvai Károly)
A jövő héten a női Euroliga két veretlen csapata, a DVTK és a Fenerbahce Diósgyőrben csap össze, erről is beszélgettünk Ana Tadiccsal, a hatból hatot megnyerő magyar együttes francia centerével.

Lassan csodájára jár Európa a DVTK Hun-Therm menetelésének, és ez nem túlzás. A Völgyi Péter vezetőedző által irányított együttes, amely csak a második évadát tapossa az elitsorozatban, mind a hat mérkőzését megnyerte az Euroliga A-csoportjában, s a címvédő Fenerbahce mellett még veretlen. Szerdán a Valencia volt az ellenfél, s a borsodiak időnként ötletes támadójátékkal, ragyogó védekezéssel kosárlabdázva, 35 percen át vezetve 67−56-ra győztek, így a jövő héten a törökök elleni hazai mérkőzés tétje az lesz, melyik együttes őrzi meg hibátlan mérlegét. A spanyol bajnok elleni siker egyik legjobb hazai játékosa a francia Ana Tadic volt, a 25 éves 198 centis center 12 pontot és hét lepattanót szerzett mindössze 15 perc játékidő alatt.

Marie Gülich, a Valencia német centere:
„Fájó vereséget szenvedtünk, meg kell találnunk a ritmusunkat, azt, hogy miként tudunk egyensúlyban lenni a meccs egészében. Ez kell ahhoz, hogy hosszú távon sikeresek legyünk. Elismerésem a Diósgyőrnek, megérdemelten nyert.”

„Rengeteg pozitívuma van az eddigi hibátlan szereplésünknek − mondta a Nemzeti Sportnak Tadic. − Az edzőnk per­fekcionista, sosem teljesen elégedett a teljesítményünkkel. Hatból hat meccset megnyertünk, ez szenzációs eredmény és várakozáson felüli, de azt hozzátenném, hogy a sorsolásunk is kedvező volt. Természetesen nem dőlünk hátra és nem lehetünk elégedettek, hiszen még nyolc találkozó van hátra a csoportkörből. Még mindig sok javítanivaló van a játékunkban, de úgy látom, a csapatban még sok a tartalék, közel sem vagyunk ahhoz a teljesítményhez, a legjobbunkhoz, amit kihozhatunk magunkból. Szeretek itt játszani, mert nagyszerű a közösség, egymásért küzdünk, jó az összhang a játékosok között, és nagyszerű a légkör a klubban. Ám szinte minden összecsapáson találunk valami olyan hibát, amin még dolgozni kell.”

A DVTK, amely az angol London Lions elleni selejtezőpárharcból jutott a csoportkörbe, és egymást követő második évadban szerepelhet az elitsorozatban, sorrendben a francia Lyont; a spanyol Zaragozát; az olasz Schiót, a lengyel Lublint; a romániai Sepsiszentgyörgyöt győzte le a Valenciát megelőzően, és a második helyen áll a Fener mögött az A jelű nyolcasban.

„Itthon senkitől sem félünk, a címvédő törököktől sem − folytatta a jövő heti csúcsrangadó kapcsán Tadic. − Szurkolóink pluszenergiát adnak nekünk. A Fener bombaerős csapat, úgy rakták össze a keretét, hogy megvédhesse a címét, s nyilván hozzánk is győzelmi szándékkal jön. Hatalmas csata várható, remélhetőleg vele is pariban leszünk, s lesz esélyünk nyerni.”

Tadic egyre meghatározóbb szerepet játszik a DVTK-ban, amelybe a nyáron sérülten (a térdével voltak gondok) érkezett, a London Lions elleni párharcban nem is lépett pályára, ám ahogy teltek a hetek, úgy nyerte vissza azt a formáját.

„A sérülésem a múlté, teljesen rendben vagyok, szerencsére − mondta a fiatal center. − Lassan teljesen visszanyerem az erőnlétemet is, de a palánk alatti játékban fejlődnöm kell, hogy eredményesebb legyek. Sokat dolgozunk a stábbal, hogy még nagyobb hasznára legyek a csapatnak.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA
6. FORDULÓ
DVTK Hun-Therm–Valencia (spanyol) 67–56
(20–12, 18–20, 14–9, 15–15)
Miskolc, 1800 néző. Vezette: Teixeira (portugál), Güngör (török), Szimeonidisz (görög).
DVTK: Aho N. 2, Charles 10, LELIK 10/3, Jovanovics 10/6, TADIC 12. Csere: Garbin 8/6, Tenyér, GRIGALAUSKYTE 15/3. Edző: Völgyi Péter
VALENCIA: Romero 10/6, Fingall 4/3, Allen 7/3, CASAS 8, GUELICH 21. Csere: Torrens, Hempe 1, Buenavida 1, Contell 4, Matics. Edző: Rubén Burgos
Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–4. 4. p.: 8–4. 5. p.: 8–8. 6. p.: 12–8. 9. p.: 15–11. 13. p.: 26–16. 16. p.: 28–28. 19. p.: 36–31. 24. p.: 40–34. 27. p.: 45–39. 29. p.: 49–39. 33. p.: 58–43. 35. p.: 58–49. 37. p.: 62–49
MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter:
– Nagyon büszke vagyok a csapatra, igen jól védekeztünk. Követtünk el hibákat, de jól semlegesítettük az ellenfél erős játékosait. Időnként okos, időnként jó támadójátékkal és megfelelő védekezéssel megszereztük hatodik győzelmünket a csoportban. Remélem, Milica Jovanovics sérülése rendbe jön, mert nagy érvágás lenne, ha Kányási Veronika után még valaki kiesne.
Rubén Burgos: – A hazaiak jól játszottak, megmutatták, hogy erős csapatuk van. Nem teljesítettünk rosszul, de a támadásaink sokszor eredménytelenek voltak, sok üres dobást hibáztunk. Bár vereséget szenvedtünk, de ez nem a világ vége, dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk a most elkövetett hibákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik