Női kosár: most alapozhatja meg a jövőt a válogatott

Vágólapra másolva!
2023.11.04. 13:27
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-magyar-noi-kosarlabda-valogatott-edzese-fotok-nagy-gabor--7401" target="_blank">A szlovének és a finnek ellen készül a magyar válogatott (Fotók: Nagy Gábor) <br /><strong> A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!</strong></a>
Sopronban tartott sajtótájékoztatót Európa-bajnoki negyedik nemzeti csapatunk, amely optimistán várja a Szlovénia és Finnország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket.


Elkezdődött a magyar női kosárlabda-válogatott felkészülése a Szlovénia elleni hazai, és a Finnország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre, ennek örömére gyűltek össze az újságírók Sopronban, hogy nyílt edzésen nézhessék meg legjobbjainkat, akik közül négyen még nem csatlakoztak a kerethez, ketten, Kányási Veronika és Miklós Melinda pedig sérülés miatt estek ki. Az eseményt sajtótájékoztató vezette fel, Pukler Gábor csapatvezető, Székely Norbert szövetségi kapitány, Dubei Debóra csapatkapitány és Határ Bernadett center kapott szót.

„Fel sem ocsúdtunk a nyári sikerekből, és máris együtt vagyunk” – kezdte mondandóját Pukler Gábor, hozzátéve, hogy a magyar kosárlabda egyik legnagyobb büszkesége a női felnőttválogatott az eredményességét és a csapatszellemet tekintve. Alapelvárás a részvétel a következő, 2025-ös Európa-bajnokságon, de már közeleg a februári olimpiai selejtező is, amelyet, ahogyan a szlovénok elleni találkozót, a soproni Novomatic Arénában rendeznek.

Dubei Debóra arról beszélt, hogy mindenki nagyon szívesen és boldogan jön a válogatottba, valamint hangsúlyozta, reméli, minél többen kijönnek majd a csütörtöki mérkőzésre. Szerinte az első találkozó nehezebb lesz, bár a finn kosárlabda is fejlődik, és jó játékerőt képvisel az északi együttes.

Székely Norbert boldog és nyugodt, az elmúlt évtizedeket tekintve történelmi szereplésen van túl a válogatott, és nagyon várta már a most kezdődő programot, hiszen új kihívás következik. A csapat jó, összetartó, értelmes és perspektivikus, magas szinten teljesít, és mivel rögtön a selejtezőcsoport két legnehezebb mérkőzésével indul a sorozat, mindenkinek oda kell tennie magát és koncentrálni, hogy bő egy hét múlva arról beszélhessünk, kettő nullával állunk a csoportban. A szövetségi kapitány hozzáfűzte, próbálják azokat a játékelemeket minél magasabb szinten bemutatni, amelyeket eddig is használtak, és beépíteni néhány újdonságot, hogy a jelenlegi szintről továbbléphessenek. Székely Norbert óva int attól, hogy belekényelmesedjenek a jelenlegi helyzetbe, a kontinensviadal negyedik helye már a múlt, és most lehet megalapozni a jövőt, kiharcolni a részvételt a két év múlva esedékes Eb-n.

Határ Bernadett is megszólalt, soproniként nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a válogatottat is képviselheti a leghűségesebb városban. A februári olimpiai kvalifikációs torna előtt megtanulhatják használni a Novomatic Arénát, ami nyilván nem haszontalan.

Határ állapotával kapcsolatban Székely Norbert elmondta, játékképes, ezt már edzésen is megmutatta. Nem szeretnék őt 30-35 percen át a pályán tartani, de nem elég a hajlandóság, fontos, hogy a lába is legyen annyira egészséges, ha nem is tökéletes, hogy bevethető legyen a következő találkozókon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik