Női kosár Euroliga: emelt fővel hagyhatta el a parkettet a Győr

GYŐRI FERENC (Mersin)GYŐRI FERENC (Mersin)
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 19:55
null
Kiss Virág (jobbra) elrontotta a győriek napját (Fotó: FIBA)
A Rába-partiak tartalékosan is mindent megtettek a török sztárcsapat, a Cukurova Mersin otthonában, ennek köszönhetően tisztes, 75–63-as vereséget szenvedtek.

Délelőtt megtörtént a nagy találkozás. A házigazda Cukurova Mersin Basketbolt váltotta a Serco Uni Győr a szerda esti Euroliga-mérkőzést megelőző dobóedzésen, és a parkett átadása-átvétele közben a török klubot erősítő két magyar válogatott kitűnőség, Kiss Virág és Studer Ágnes megölelhette nemzeti csapatbeli társait, a szakmai stáb tagjait, illetve válthattak is egymással néhány mondatot. A találkozó egyértelmű esélyese az elitsorozat legutóbbi kiírásának második helyezettje volt, a Rába-partiak három fontos hiányzójuk nélkül igyekeztek felvenni a kesztyűt riválisukkal.

Mersin tengerparti nagyváros, sok különlegességet nehéz lenne elmondani róla, de az mindenképpen izgalmas volt, hogy nemcsak a taxik, bizonyos kisebb méretű buszok is leintésre álltak meg. Az egyik ilyenen leült közel a sofőrhöz és „mitfahreréhez” Fűzy András, a győriek elnöke, hogy valahogy elférjen az alacsony belmagasságú járaton. Innentől kezdve gyakorlatilag kalauzként funkcionált, az utasok neki adták az 50 lírás viteldíjat, amit ő továbbított egy sorral előre, majd ha kellett, a visszajárót is kézbesítette.

Az összecsapás bemelegítése során Kiss Virág személyesen pattintott oda három labdát Török Ágnesnek, a látogató csapatkapitányának. Közben szépen gyűltek a nézők, rengeteg gyermek is feltűnt a lelátón, miközben a drukkereket egy igen jól megtermett hangulatfelelős és egy kabalaállat igyekezett tűzbe hozni.

Nagyon bátran kezdtek a mieink, elsősorban Bach Boglárka eredményes játékával az első hét perc után hét ponttal vezettek, húsz pontot szereztek. Füttyszó harsant az arénában, elégedetlen volt a hazai közönség, ami nem is csoda, mert a Győr 11 pontos előnnyel zárta az első negyedet. A másodikat viszont már négypontos hátrányban: fokozatosan megtalálta a ritmust a Mersin, míg a hétfős rotációval dolgozó Cziczás László együttese nem tudott annyira agresszívan védekezni és jól dobni, mint korábban.

Noha a vendéglátó győzelme nem forgott veszélyben, jó volt látni, ahogyan a magyar csapat küzdött a túlerővel és mindent kiadott magából – azt viszont szomorúan konstatáltuk, hogy Cziczás mester technikai hibát kapott, noha nem a játékvezetőket, hanem Dombai Rékát teremtette le.

A negyedik negyedben már mínusz 21-ről gyönyörű hárompontosokkal 12-re faragta a különbséget a Győr, és emelt fővel utazhat haza – mi lett volna itt, ha teljes kerettel állhat ki...

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA
6. FORDULÓ
B-CSOPORT

Mersin (török)–SERCO UNI Győr 75–63 (15–26, 24–9, 17–13, 19–15)
Mersin, 3000néző.V:Mendoza (spanyol), Stan (román), Zanev (bolgár)
MERSIN: CORNELIUS 8, MABREY 20/12, Jagupova 16/9, Kiss V. 5/3, E. WILLIAMS 14. Csere: Yaya, Atas 6, Gülcan 2, Studer 2, Époupa 2, Yalcin. Edző: Osman Olcay Orak
GYŐR: Slocum 5/3, Bach 11, DUBEI 13/3, TÖRÖK Á. 11/3, Goree 11/9. Csere: Dombai 10, Hegedűs J. 2. Edző: Cziczás László
Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–8. 5. p.: 7–12. 8. p.: 13–22. 11. p.: 17–29. 15. p.: 29–31. 20. p.: 37–33. 24. p.: 46–37. 27. p.: 48–44. 37. p.: 73–52. 39. p.: 73–61. Kipontozódott: Bach (36. p.)
MESTERMÉRLEG
Osman Olcay Orak: – Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, túl könnyen engedtünk huszonhat pontot az ellenfélnek. A második és a harmadik negyedben már úgy védekeztünk, ahogyan tudunk, de a meccs végén újabb rövidzárlatunk volt, bő két perc alatt beszedtünk tizenegy pontot, ami problémás. A Győr igazán jó csapat, örülünk, hogy sikerült legyőznünk.
Cziczás László: – Vesztes mérkőzés után edző nem lehet elégedett, de amit kitűztünk célként, azt maradéktalanul teljesítettük, ami az volt, hogy harcoljunk az utolsó leheletünkig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik