Női kosár: a maximum kell minden győri játékostól

GYŐRI FERENC (Mersin)GYŐRI FERENC (Mersin)
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 09:45
null
Kristine Anigwe kiesésével is meg kell küzdeniük Török Ágneséknek (Fotó: Dömötör Csaba)
Tartalékos Serco Uni Győr utazott el Törökországba, ahol rendkívül nehéz mérkőzés vár rá a final fourba készülő házigazda ellen.

 

Három fontos játékosa nélkül utazott el Törökországba a Serco Uni Győr, hogy összecsapjon az Euroliga legutóbbi kiírásának döntősével, a Mersinnel, amely a B-csoport második helyén áll. A Győr csak hetedik, ráadásul a Pécs otthonában vasárnap 71–66-ra elbukott bajnokin első látásra súlyos sérülést szenvedett a brit-amerikai Kristine Anigwe. Óriási szerencse, hogy a vizsgálatok nem mutattak ki szalagszakadást a térdében, ettől függetlenül több hét kihagyás és rehabilitáció vár rá. Szintén elég sok időbe telik, hogy a WNBA-be idén újoncként berobbanó 22 éves dobóhátvéd, Diamond Miller ismét bevethető legyen (eddig egy-egy NB I-es és nemzetközi találkozón számolhatott vele Cziczás László). A térdét megműtötték az Egyesült Államokban – a beavatkozás egyébként jól sikerült. A magyar válogatottal nyáron Európa-bajnoki negyedik irányító, Ruff-Nagy Dóra bokája ugyancsak a Pécs elleni meccsen sérült meg, úgyhogy kijut a jóból a Rába-partiaknak.

A győri együttes a Liszt Ferenc repülőtér melletti hotelben töltötte a hétfő éjszakát, így kedden nem kellett hajnalban kelnie a társaságnak, hogy Isztambul érintésével Adanába repüljön, ahonnan még másfél óra buszozással jutott el Mersinbe. Noha sok csapat számolhatott be arról a közelmúltban, hogy problémák nehezítették az utazását a csaknem egymillió lakosú török tengerparti városba, a mieink esetében szinte minden zökkenőmentesen zajlott. Isztambulban Török Ágnes csapatkapitány talált egy botot, amelyet bizonyára akkor hagyott el mozgásában korlátozott tulajdonosa, amikor beültették a tolószékbe a hatalmas Havalimani repülőtéren. A magyar válogatott magasbedobó nem hagyta ott, s miután hiába próbálkozott néhány angolul alig-alig beszélő helyi dolgozóval, rálelt egy információs pultra és leadta a botot – a történtekről feljegyzést is készítettek. Este volt már, amikor Adanában landolt a küldöttség, az edzés nyolc órakor vette kezdetét, a reptérről egyből a mersini arénához vitték a győri küldöttséget. Az összecsapásra egyébként ingyenes a belépés, mi több, a szurkolókat buszokkal szállítják a csarnokhoz, vagyis minden adva van ahhoz, hogy népes tábor előtt rendezzék meg a Kiss Virágot és Studer Ágnest is felvonultató házigazda fellépését.

„Nagyon nagy büszkeség a magyar kosárlabdának, hogy két válogatott játékosunk is eljutott ilyen szintre, ilyen kaliberű csapatban szerepelhet légiósként – szögezte le a győrieket gardírozó Cziczás László.Jó egy hete még egymásért mentünk tűzbe, most egymás ellen csatázunk. Ahhoz, hogy jó meccset játszhassunk, játékosaink mindegyikének tudása legjavát kell nyújtania. Nagyon foghíjas a keretünk, több sebből vérzünk, arra próbáljuk felhasználni a mérkőzést, hogy egyénileg és csapatszinten is fejlődjünk. Nem lehet széles a rotációnk, ettől függetlenül nagyon fontos a találkozó, nem adjuk fel egy pillanatra sem, de egy valószínűleg final fourba jutó csapat otthonában megtizedelve kell helytállnunk.”

 

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
6. FORDULÓ
B-CSOPORT
17.30:
Mersin (török)–SERCO UNI Győr
A-CSOPORT
18.00:
DVTK Hun-Therm–Valencia (spanyol) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik