Női kosár Euroliga: nagy skalp, harmadszor is győzött a DVTK!

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 21:47
null
Lelik Réka higgadtan büntetőzött a végén, és összesen 13 pontot szerzett a miskolci csapatban (Fotó: FIBA)
A DVTK nyerte meg a veretlenek csatáját: a miskolciak 59–55-re győztek Juhász Dorka csapata, a Famila Schio vendégeként a női kosárlabda Euroliga szerdai játéknapján, így továbbra is hibátlanok.

NAGYON NEM BÁNTÁK a DVTK Hun-Therm játékosai, hogy a kedd esti edzés elmaradt a késői Schióba érkezés miatt, de talán ezért is lelkesebben és agilisabban tréningeztek szerda délelőtt. Eközben sikerült találkoznunk a hazaiak magyar kitűnőségével, Juhász Dorkával is, aki elmondta, nagyon kemény és harcos mérkőzésre számít, ugyanakkor örül, hogy ismerősökkel találkozhat. „Izgatott vagyok, ha jól emlékszem, még 17 évesen a PEAC játékosaként játszottam a DVTK ellen...” – mondta a Minnesota Lynx tagjaként az első WNBA-s idényét remekül záró, az év újoncötösébe is beválasztott Juhász.

A Diósgyőr az olasz bajnok vendége volt a női Euroliga A-csoportjának 3. fordulójában, s mivel két hibátlan együttes csapott össze, és mert tavaly emlékezetes csatát vívtak egymással, kiemelt jelentőségű volt a találkozó. Néhány nap híján egy éve éppen Schióban mutatkozott be a borsodi klub a női elitsorozatban, s az olaszok csak a végjátékban többször is a vendégek kárára tévedő játékvezetők hathatós közreműködésével mentették túlórára a meccset, majd nyertek a hosszabbításban. Arella Guirantes akkor még a borsodi csapat sikeréért küzdött, most viszont már a Schio mezében varázsolt.

A kicsi, de hangulatos csarnokba lassan szállingóztak a nézők, talán közrejátszott ebben a nap folyamán egyre rosszabbra forduló időjárás, a délelőtt még időnként előbukkanó nap kora délután végleg elbújt a gyülekező felhők mögött, és az eső is rákezdett. A házigazda pedig jól kezdett, de szerencsére az ausztrál Darcee Garbin gyors öt pontja megnyugtatta a piros mezes vendégeket, s Aho Nina kosara már DVTK-előnyt jelentett a 6. percben. Aztán Juhász egyenlített; futott, rohant a Schio, próbált nagy tempót diktálni. Ennek ellenére a második negyed a magyar csapaté lett, hat ponttal is ellépett, jól védekeztek a diósgyőri lányok, és nem engedték Juhászékat a gyűrű közelébe.

A fordulás után is nagy küzdelem folyt, távolról továbbra is gyengélkedtek a felek, így aztán cseppet sem lehetett csodálkozni azon, hogy az utolsó negyedre fordulva még egyetlen kosaras sem érte el a tíz szerzett pontot... Közben a Schio visszavette a vezetést a 32. percben az ekkor már több ziccert is hibázó vendégektől, így ezután Garbin újabb hármasa nagyon jókor jött, Lelik Réka betörésből szerzett duplája pedig újra hatpontos borsodi előnyt ért. Ebből a végjátékban okosan játszó és jól büntetőző DVTK négyet megőrzött a lefújásig, így továbbra is veretlen az elitsorozatban.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
3.FORDULÓ
A-CSOPORT

BERETTA FAMILA SCHIO (olasz)–DVTK HUN-THERM 55–59 (15–18, 11–9, 11–11, 18–21)
Schio, 1200
néző. V: Perlic (horvát), Ignatiu (ciprusi), Cavar (bosnyák)
SCHIO: VERONA 8/6, GUIRANTES 15/9, Parks 10/6, Keys 2, Juhász 2. Csere: Reisingerová 8, Sottana 8/6, Penna, Bestagno 2, Crippa. Edző: Jorgosz Dikeulakosz
DVTK: Aho N. 8, LELIK 13/3, M. Jovanovics 7, GARBIN 11/9, Charles 7. Csere: Grigalauskyte 4, Kányási 3/3, TADIC 6. Edző: Völgyi Péter
Az eredmény alakulása. 2. perc: 5–0. 5. p.: 5–7. 9. p.: 13–12. 16. p.: 17–23. 19. p.: 22–27. 22. p.: 28–29. 27. p.: 32–38. 32. p.: 39–38. 36. p.: 41–45. 38. p.: 43–49
MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter:
– Nagyon értékes győzelmet arattunk! Mindkét csapat hadilábon állt a külső dobásokkal, de szerencsére a végén a jó büntetőzésünknek köszönhetően meg tudtuk nyerni a meccset. Büszke vagyok a csapatra!

További szerdai mérkőzések
Lyon (francia)–Pamesa Valencia (spanyol) 61–70
Zaragoza (spanyol)–Fenerbahce (török) 71–74
Csütörtök

19.00: Lublin (lengyel)–Sepsi (romániai)

Korábban
B-CSOPORT
Serco Uni Győr–USK Praha (cseh) 64–83

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik