Férfi kosár BL: két vereség után állna talpra a Falco

Bobory Balázs (Perisztéri)Bobory Balázs (Perisztéri)
Vágólapra másolva!
2023.10.23. 19:24
null
Perl Zoltán (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Ebben az évadban először lép pályára idegenben a Bajnokok Ligájában a Falco-Vulcano Energia KC csapata, amely a múlt héten otthon a Málaga ellen kapott ki, majd szombaton a bajnokságban is vereséget szenvedett Szegeden. Kedden a Periszteri csarnokában lehet javítani.

 

Szombathely, Szeged, Szombathely, Bécs, Athén.

Ezt az útvonalat négy nap alatt tette a meg a szombathelyi együttes azok után, hogy múlt szerdán hazai pályán nagy csatában kikapott a Bajnokok Ligája egyik legfőbb esélyesétől, az Unicaja Málagától, amely a hétvégén az euroligás Baskonia csarnokában is pont kilenc ponttal nyert a spanyol bajnokságban.

A Falcót jobban megviselte a BL-rajton elszenvedett vereség, hiszen esélyesként kapott ki szombaton Szegeden, és szinte azonnal következik a nemzetközi porondon az újabb megméretés, a görög Periszteri otthonában.

„Nem szeretném az utazásra fogni a szegedi vereséget, már pénteken elutaztunk a meccsre, ráadásul az autópályákon már Szombathelyről sem vészes eljutni a Tisza-parti városba – ecsetelte a vasiak csapatkapitánya, Perl Zoltán. – Sajnos mentálisan nem álltunk készen a mérkőzésre, illetve a rotációnk sokkal bővebb, mint az előző évadban, amely összességében persze jó, néha azonban problémát okoz még, meg kell tanulnunk ezt a lehetőséget is jobban használni.”

Azt túlzás állítani, hogy hétfő reggel, negyed hatkor minden szombathelyi játékos a legnagyobb mosollyal indult az Aréna Savaria elől a bécsi reptérre, de hangulattal nincs baj, lehet, hogy még jókor is jött a szegedi pofon. Az látszik, hogy a falcósok minden pillanatot kihasználnak a regenerációra, Keller Ákos például a repülőgépre várakozva a váróban végzett nyújtógyakorlatokat. A küldöttség kora délután foglalta el szállását Athénban, az Akropolisztól mintegy két kilométerre, és ebéd, majd rövid pihenő után buszozott át a külvárosnak számító Periszteribe, esti edzésre.

„Keményen védekezik és fegyelmezetten támad a görög csapat, amely fizikailag talán nem annyira erős, de rendkívül gyors, erre kell felkészülnünk” – mondta Milos Konakovvezetőedzőa tréning előtt.

Miután a Periszteri a múlt héten kikapott a Le Mans otthonában, kedd késő estére már csak egyetlen nyeretlen csapat marad az A-csoportban, remélhetőleg nem a Falco lesz az.

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT
2. forduló
Kedd
18.30:
Periszteri (görög)–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY
20.30: Unicaja Málaga (spanyol)–Le Mans (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik