Férfi kosár BL: 17 pontos vereséget szenvedett a Falco

Bobory Balázs (Perisztéri)Bobory Balázs (Perisztéri)
Vágólapra másolva!
2023.10.24. 20:28
null
17 pont lett közte… (Fotó: championsleague.basketball)
A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 2. fordulójában a Falco KC Szombathely 87–70-re kikapott a Peroszteritől.

 

Mire készülnek itt?

Ez a kérdés fogalmazódott meg a szombathelyi küldöttség tagjainak a fejében, amikor a csapat busza két órával a Periszteri elleni összecsapás előtt betolatott a hazaiak csarnoka elé, ahol nem csak rohamsisakos, pajzsos rendőrök strázsáltak, hanem katonák is. Igaz, azt előre tudni lehetett, hogy mintegy száz magyar drukker látogat el a a Falco első idegenbeli BL-mérkőzésére – többen közülük a nyári meleg ellenére az Akropolisz meglátogatásával töltötték a meccs előtti órákat –, de veszélyt a közbiztonságra egyáltalán nem jelentettek, talán nem is nekik szólt a fokozott rendvédelmi jelenlét. Végül a vasi drukkerek meg is érkeztek, a görögöket viszont nem hozta lázba a találkozó, nem sokkal voltak többen lelátókon a vendégek szimpatizánsainál – mondjuk a hazai B-közép végig elképesztő hangos volt.

A Periszteri kispadjánál az a Vaszilisz Szpanulisz figyelte vezetőedzőként a bemelegítést, aki az egyik legnagyobb görög kosárlegenda, játékosként háromszor nyert Euroligát, nem mellesleg a hónap elején kinevezték hazája szövetségi kapitányának. A szombathelyi mesternek, Milos Konakovnak ellene kellett kitalálnia valamit, ráadásul két vereség után,a Periszteri viszont szinte késsel a torkán várta a múlt heti, Le Mans elleni fiaskó után a második fordulót, egy esetleges vereség után nagyon messze került volna a görög alakulat a csoportból való továbbjutástól.

S bár az első percekben nem látszott a Periszteri játékosain, hogy muszáj lenne nyerniük – 5–0-al kezdett a Falco –, a későbbiekben elkapta a ritmust a házigazda, és amerikai játékosai révén diktálta a tempót. A szombathelyiek nehezen tartották a lépést a fürge, gyors ellenféllel, ráadásul a dobóforma sem volt a legjobb, az első és második negyedben is Keller Ákos jelentkezett pontos kísérletekkel és tartotta közel csapatát a görögökhöz, amikor égett ház. A Falco a második negyedben leginkább azért küzdött, hogy a tíz pont fölé kúszó különbség egy számjegyűvé váljon, de sok volt a hiba elöl és hátul is.

A nagyszünet után hiába esett be gyorsan négy szombathelyi tripla és jött fel a vendégcsapat négy pontra, a támadó lepattanók terén jobb volt a görög csapat és a magyar bajnok játékosai sok labdát adtak el, így a harmadik negyedet is elvesztették. Az utolsó tíz perc elején a hazaiaknál Jaylen Hands két triplával és egy ziccerrel tett arról, hogy lényegében eldőljön a meccs, a Falco a hajrában még egyszer benézett tíz pontos különbség alá, de ennél többre nem volt képes, így a második meccsét is elbukta a Bajnokok Ligájában.

KOSÁRLABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, A-CSOPORT
Periszteri (görög)–Falco KC Szombathely 87–70
(23–16, 22–18, 17–15, 25–21)
Periszteri, 500 néző. V: Zurapovic (bosnyák), Baldini (olasz), Pesics (szerb).
PERISZTERI: RAGLAND 18/9, Williams 4, Pulianitisz, CUKAZ 10/6, Thompson 6. Csere: HANDS 20/6, Renfro 8, KASZELAKISZ 9, Dangubics 6/6, Mitrou-Long 6/3, Zugrisz. Edző: Vaszilisz Szpanulisz
FALCO: Pot 5/3, Tanoh Dez 2, Benke 2, TIBY 16/12, KELLER Á. 13/6. Csere: Pongó Marcell, PERL 14/6, Jordano 11/9, Krivacsevics 2, Barac 5, Kovács B. Edző: Milos Konakov
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0‒5. 5. p.: 9‒5. 8. p.: 11‒12. 12. p.: 28‒16. 13. p.: 28‒21. 15. p.: 34‒21. 18. p.: 39‒28. 23. p.: 47‒43. 28. p.: 55‒46. 32. p.: 68‒53. 35. p.: 72‒62. 37. p.: 75‒66.
Kipontozódott: Barac (39. p.)
MESTERMÉRLEG
Vaszilisz Szpanulisz:
 ‒ Keményen játszottunk a meccs nagy részében, a védekezés és a küzdőszellem rendben volt, támadásban sokszor jó döntéseket hoztunk. Azt mondtam a játékosoknak, hogy ez a minimum, amit le kell tenniük az asztalra minden egyes meccsen, és még sokat kell fejlődniük. Falco jó csapat, jó edzővel, tudtuk ezt a meccs előtt is, keményen megdolgoztattak minket negyven percen keresztül.
Milos Konakov: ‒ Nehéz most beszélni, nem érdemeltünk tizenhét pontos vereséget. Bő huszonöt percig a védekezésünk rendben volt, sikerült a harmadik negyedben visszajönni négy pontra, aztán eladtuk a labdákat. Amikor szoros állásnál kellett volna még egy jó védekezés, nem sikerült, a végén pedig könnyű kosarakat szerezhetett a görög csapat. Ez már a második ilyen meccsünk a sorozatban, természetesen nem vagyok elégedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik