Sportrádió: Czukor Dalma az életet és a játékot is élvezné Olaszországban

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 11:05
null
Czukor Dalma Juhász Dorka ellen is játszhat Olaszországban (Fotó: Árvai Károly, archív)
Korábban beszámoltunk arról, hogy az elmúlt idény végén a Sopron Baskettől távozó Czukor Dalma az olasz Oxygen Roma Basketnél folytatja pályafutását. A játékos most a Sportárdió Sportreggel című műsorában beszélt a klubváltásról és olaszországi terveiről.

 

„Elsősorban Spanyolországba szerettem volna szerződni, mert ott nagyon kiélezett a verseny” – kezdte az olasz első osztályban újonc Oxygen Roma kosárlabdázója, Czukor Dalma.A negyedik csapattól a tizenkettedikig összevissza verik egymást. Sajnos oda csak olyan ajánlatot kaptam, ahol közös lakásba kellett volna mennem az egyik csapattársammal, így a vőlegényem nem tudott volna velem jönni.”

A Sopronból távozó játékos elmondta, nincs sok légiós új csapatában, amely úgy került az első osztályba, hogy megvásárolta a feljutás lehetőségét egy nem induló csapattól.

A játékos édesanyja, Hollós Anna válogatott kosárlabdázó, aki ráadásul légióskodott is, így tudja, milyen külföldre költözni: „Nehéz volt elmondanom neki, de igazából sikerült megbeszélni, mivel ő is nagyjából ennyi idősen költözött ki és játszott Finnországban. Az volt a fontos, hogy egy olyan csapatba igazoljak, ahol jól érzem magam, szeretném élvezni az életet és a játékot is”.

Czukor nem lesz egyedül Olaszországban, mivel az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) idénye után a Schio együttesét erősíti majd Juhász Dorka.

„Nagyon jól ismerjük egymást, mivel a szüleink régen együtt játszottak Pécsen. Így mi hoztuk össze a családokat, minden karácsonykor találkoztunk Pécsen a gyerekkorunkban. A szüleink már beszélték is, hogy éppen melyik csapathoz mennek majd meccsre” – tette hozzá a korábbi U20-as válogatott játékos.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik