Női kosár: újabb magyar válogatott igazolt a WNBA-be

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 18:46
null
A magyar válogatott Határ Bernadett ismét a WNBA-ben játszhat (Fotó: Koncz Márton)
Az észak-amerikai női kosárlabdaligában (WNBA) szereplő Connecticut Sun leigazolta a Sopron Basket magyar válogatott kosárlabdázóját, Határ Bernadettet.

 

A Connecticut Sun a csapat honlapján jelentette be, hogy az idény végéig szóló szerződést írtak alá Határ Bernadett-tel. A Sun megjegyzi, hogy Határ a magyar válogatottal részt vett az idei FIBA EuroBasket tornán, ahol hat mérkőzésen 4.8 pontot és 3.7 lepattanót átlagolt.

„Örülünk, hogy Határ Bernadett csatlakozott a klubunkhoz. Nagy szükség van rá, olyan egyedi képességekkel rendelkezik, amelyekkel alig várjuk, hogy beilleszkedjen a jelenlegi játékoskeretünkbe” – mondta Darius Taylor, a Sun vezérigazgatója.

Határ korábban részt vett az Indiana Fever edzőtáborában, sőt 2021 nyáron be is mutatkozhatott a WNBA-ben. Az Indiana Fever színeiben 7 mérkőzésen 15.1 perc alatt 4.9 pontot és 2.6 lepattanót átlagolt. Bokasérülése miatt kellett idő előtt hazatérnie. Eddigi utolsó WNBA-mérkőzését épp a jelenlegi csapata, a Connecticut Sun ellen játszotta. A magyar válogatott kosaras azon a mérkőzésen 18 perc alatt nyolc pontot szerzett.

Határ Bernadett mellett Juhász Dorkaés Goree Cyesha is a WNBA-ben játszik. Előbbi a Minnesota Lynx, utóbbi a Washington Msytics csapatát erősíti.

A 18 győzelemmel és hat vereséggel összesítésben a harmadik helyen álló Connecticut Sun legközelebb Juhász Dorka csapatát, a Minnesota Lynxet fogadja vasárnap.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik