Női kosár: Juhász Dorka nem a pénz miatt választotta a Schiót

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 07:46
null
<strong>Juhász Dorka</strong> (jobbra) korábban egyetemi meccseken ellenfélként találkozott <strong>Arella Guirantessel </strong>(24) (Fotó: Imago Images)
További fejlődése érdekében és a családias hangulat miatt választotta első profi európai klubjának az olasz bajnok Schiót a WNBA újonc középjátékosa, Juhász Dorka, aki messziről is nagyon drukkol a kontinensviadalon már a negyeddöntőre készülő magyar válogatottnak.

 

– Miért éppen a Schiót választotta?
– A WNBA-draft idején hallottam, hogy érdeklődik irántam - válaszolta a Nemzeti Sportnak Juhász Dorka, a Minnesota Lynx 23 éves középjátékosa, aki a múlt héten az olasz Beretta Famila Schióhoz szerződött, így az amerikai profi bajnokság befejezése után Európában játszik tovább. - Korábban is rendszeresen néztem az Euroligát, s mindig is tetszett a csapat játéka. Meg persze amit tudtam a klubról: a családias hangulat. Ez a pályán is látszódott, érződött.

– Mit tud még új együtteséről?
– Klasszis stáb dolgozik a klubnál, amely szerintem a fejlődésemben sokat tud segíteni. Nem csak azért játszatnak, mert kellek a kitűzött eredmény megszerzéséhez. Élnék ezzel a lehetőséggel, mert nyilván én is a legmagasabb szinten szeretnék kosárlabdázni, ami ebben a szituációban garantált, elvégre a legutóbbi Euroliga-idény bronzérmeséről beszélünk.

– Olaszország is vonzotta?
– Egyértelműen preferáltam az országot. Amit eddig tudok új klubomról, az mind pozitívum, s a fejlődésem érdekében ez tűnt a legjobb döntésnek. Úgy vélem, ennél a csapatnál még van lehetőség tovább javulni.

– Feltételezzük, mások is szerették volna átigazolni...
– Igen, több Euroligában szereplő együttes szerette volna, ha hozzá szerződöm, olyan is, amelynek nagyobb a büdzséje, mint a Schióé. Nyilván számít a pénz, de most nekem nem ez a lényeg. Olyan klubban akartam folytatni, amelyben gyorsan be tudok illeszkedni, a stílusom passzol a csapat játékához, hiszen nem vagyok tradicionális center.

WNBA: ISMÉT NYERT LOS ANGELESBEN A JUHÁSSZAL FELÁLLÓ MINNESOTA LYNX
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 67-61-re legyőzte a Las Vegas Sparks csapatát az észak-amerikai női profi kosárlabdaliga (WNBA) alapszakaszának keddi játéknapján.A liga honlapja szerint a magyar játékos csaknem nyolc percet töltött a pályán, de nem szerzett pontot a mérkőzésen.
A Minnesota ezzel nyolc vereség mellett a negyedik sikerét aratta a bajnokságban. A 23 éves pécsi születésű kosárlabdázó pedig 41 pontot gyűjtött az eddigi 12 találkozón.
Juhász Dorkáék legközelebb magyar idő szerint pénteken hajnalban fogadják a Connecticut Sun együttesét. (MTI)

 

– Járt már Schióban?
– Nem, de tudom, hogy kedves kisváros, ahol a kosárlabda nagyon fontos az embereknek. Arella Guirantest ismerem, ellenfélként sok meccset játszottunk az egyetemi bajnokságban, s amikor aláírtam, egyből írtunk egymásnak, sőt, kicsit magyarul is beszélgettünk, hiszen Diósgyőrben megtanult néhány mondatot az előző évadban. Fontos nekem, hogy máris van egy jó ismerősöm az új helyen.

– Térjünk vissza az Egyesült Államokba, hiszen egyre több meccsen egyre többet játszik a Lynxben!
– Az előző hat találkozónkból hármat megnyertünk, szerencsére kezdjük megtalálni a közös hangot. Nyilván amikor nyersz, minden jobb, de ebben a ligában valamennyi meccs nehéz, sok a jó csapat. Sokat játszom, de emiatt nem reklamálok, mert érzem, hogy a kezdethez képest egyre jobban bíznak bennem, kezdő vagyok, újoncként ez nagy szó, s az is, hogy több mint húsz percet töltök a pályán átlagban.

– Közben Szlovéniában zajlik az Európa-bajnokság, s a magyar együttes már a negyeddöntőre készül. Követi az eseményeket?
– Természetesen, visszanéztem a meccseinket, mert az időeltolódás miatt élőben egyiket sem tudtam követni. Nagyon szurkolok a csapatnak, amely jó formában van, örülök, hogy csoportelsők lettek a lányok. Óriási tűzzel és lélekkel játszottak, hiszem, hogy a csapat tehetség terén a legjobbak között van a tornán.

– Kapcsolatban van a lányokkal?
– Igen, a közösségi felületeken, s követjük egymás meccseit, eredményeit, pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik