Kosárlabda: ismét a Barcával találkozik a döntőben Hanga Ádám csapata

Vágólapra másolva!
2023.06.14. 10:31
null
Korábbi csapata ellen játssza a spanyol bajnoki döntőt Hanga Ádám (Fotó: Getty Images)
Hanga Ádám csapata, a Real Madrid ezúttal is a Barcelonával találkozik a spanyol kosárlabda-bajnokság döntőjében, miután a katalán együttes kedden 3–1-es összesítéssel búcsúztatta az Unicaja Málagát.

Az ACB Liga honlapja szerint a Barcelona az elődöntő negyedik mérkőzésén 87–75-re győzte le a Málagát, így a tavalyi évhez hasonlóan ismét El Clásicót rendeznek a fináléban, mivel az Euroliga-győztes Real Madrid már hétfőn biztosította helyét a döntőben.

Tavaly a Real Madrid lett az aranyérmes, 36. bajnoki címét megszerezve. A madridi csapat 2012 óta csak egyszer, 2020-ban nem játszott döntőt a spanyol élvonalban. Hanga Ádám mindkét együttes színeiben ünnepelhetett már spanyol bajnoki címet – tavaly a Real Madriddal, két évvel ezelőtt a Barcelonával.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első mérkőzésére péntek este kerül sor Barcelonában.

A két csapat a mostani idényben eddig hatszor találkozott egymással: a bajnokságban mindkétszer az alapszakasz-győztes katalánok nyertek, a szeptemberi Szuperkupát hosszabbításos meccsen a Real hódította el, míg az Euroliga alapszakaszában mindkét együttes egyszer-egyszer győzött, az elődöntőben aztán Hangáék bizonyultak jobbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik