Kosárlabda: az Eurokupa-győztes nem vállalja az Euroligában való szereplést

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.12. 20:57
null
Hiába nyerte meg az Eurokupát a Gran Canaria, nem indul az Euroligában (Fotó: Getty Images)
A férfi kosárlabda Eurokupa (EuroCup) 2022–2023-as kiírását megnyerő Gran Canaria a hivatalos honlapján közölte, hogy nem vállalja a legrangosabb európai kupasorozatnak számító Euroligában való szereplést.

A szűkszavú közlemény tájékoztatása szerint a kanári-szigeteki klub vezérkara gazdasági okok miatt döntött úgy, hogy a szintlépés helyett megpróbálja megvédeni címét a második számú kupasorozatban.

Az így felszabadult Euroligás helyre több csapat is pályázik, az Eurohoops szerint a Valencia lehet a befutó, de a Marca a Málaga és az Eurokupában ezüstéremig jutó Türk Telekom szereplését sem tartja kizártnak.

Az Euroliga 2023–2024-es idényében a 12 állandó tag mellett hat meghívott csapat szerepel, ebből kettő az Eurokupa előző idényének a döntőjéből kerül ki – a Monaco az Eurokupa 2020–2021-es kiírásának győzteseként folyamatos jó eredményeivel vívta ki a hosszabb távú licencet –, sajtóhírek szerint a Partizan Beograd, a Crvena zvezda, a Virtus Bologna és az Alba Berlin fog meghívót kapni az Euroliga szervezőitől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik