Férfi kosárlabda NB I: távozott a Soprontól Andre Jones

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 10:33
null
Sopronból Olaszországba igazol Andre Jones (Fotó: sakc.hu)
Olaszországba szerződött Andre Jones, a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Sopron KC amerikai-szlovák kettős állampolgárságú hátvédje.

A klub honlapjának beszámolója szerint az idegenlégiós ajánlatot kapott az olasz élvonalban a kiesés elkerüléséért küzdő Reggio Emiliától, amelynek amerikai irányítója megsérült, ám Európán kívüli játékost már nem igazolhat, így esett a választása a soproniak kosarasára, aki múlt szombaton a ZTE elleni negyeddöntő negyedik felvonásán 27 pontot szerzett.

A soproni együttes célja a bajnokság hátralevő részében – amelyben az 5–8. helyért küzd – „a jövő csapatának építése, a fiatalok, az eddig kevesebbet szereplő magyar játékosok szerepeltetése, e koncepció jegyében nem gördített akadályt Jones távozása elé”.

„Andrénak köszönjük az egész szezonban a csapatért végzett munkáját, az elévülhetetlen érdemeit a Magyar Kupa-döntőbe és a bajnoki rájátszásba jutásban, és egyúttal sok sikert kívánunk neki úgy az olaszországi szerepléséhez, mint további, későbbi pályafutásához” – olvasható a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik