Női kosár: „Ha az Eb-n is ilyen szurkolást kapnánk, megállíthatatlanok lennénk”

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.02.13. 07:49
A magyar női kosárlabda válogatott az idegenben aratott 59 pontos győzelemhez képest Miskolcon három negyed szorosabb játéka után 74–58-ra győzte le Romániát, ezzel egyenes ágon kijutott a nyári izraeli–szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra. A találkozó után Dubei Debóra csapatkapitánnyal, Kányási Veronikával és Varga Alízzal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Dubei Debórát arról kérdeztük: milyen csapatkapitányként kivezetni egy válogatottat az Európa-bajnokságra.

„Nagyon jó érzés. Nem árulok el nagy titkot: nem gondoltam volna, hogy csapatkapitányként egyszer ott leszek egy Eb-n, úgyhogy valamilyen szinten egy álom vált valóra. Nagyon büszke vagyok a lányokra.”

Videónkban beszél arról, hogy olyan szurkolást kaptak a miskolci közönségtől, amivel az Eb-n megállíthatatlanok lennének. Azt is elárulja: a kontinenstornával kapcsolatban mernek nagyot álmodni.

Varga Alíz 21 éves korára a Sopronnal már Euroliga-győztesnek, magyar bajnoknak és kupagyőztesnek vallhatja magát – most pedig már Eb-résztvevőnek.

„Még nehéz elhinni, de nagyon-nagyon jó, hogy sikerült nyernünk, és tényleg kint vagyunk. Ez még felfoghatatlan. Nagyon örülünk, hatalmas élmény.”

Kányási Veronika elárulta, mi hangzott el a találkozó után az öltözőben.

„Az, hogy gratulálnak mindenkinek, mert óriási dolog, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Ez a legfontosabb, ezzel kell most foglalkoznunk. De ebből a meccsből tanulunk is kell, mert elég fiatal csapatunk van, és azt gondolom, ma kicsit ez a nyomás rajtunk volt, nem tudtunk felszabadultan kosárlabdázni. Ezek azok a meccsek, amiken át kell verekednünk magunkat, át kell lendülnünk a holtpontokon. Higgyük el, hogy bárkivel pariban tudunk lenni, és bármelyik válogatottat meg tudjuk verni.”

Videónkban a lányok mesélnek arról, miért volt ennyire nyögvenyelős a találkozó, és, hogy a kritikus pillanatokban mennyit segített a közönség támogatása.

ÍGY SZÓLT A HIMNUSZ A ROMÁNOK LEGYŐZÉSE UTÁN

Bővebben a mérkőzésről itt olvashatnak!

KOSÁRLABDA
N
ŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
6. FORDULÓ
C-CSOPORT, MISKOLC
Magyarország–Románia 74–58
(21–12, 16–22, 15–10, 22–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik