Női kosárlabda: Turner Yvonne visszatér Sopronba

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2022.11.21. 20:34
null
Yvonne Turner újra Sopronban kosárlabdázik (Fotó: NS-archív)
A női kosárlabdában magyar bajnok Sopron Basket a lengyel Polkowicétől szerződtette korábbi hátvédjét, a 35 éves Turner Yvonne-t.

 

„Ez a hét is jól indul” - írta legfrissebb cikke végén a magyar bajnok, Euroliga-címvédő Sopron Basket női együttesének honlapja, amivel lezárják a hírt, miszerint Turner Yvonne visszatér a csapathoz. A 35 éves, 179 centiméter magas hátvéd 2017 és 2019 között két évadot játszott a zöld-sárgáknál, akikkel ezen időszakban két bajnoki címet, egy Euroliga-ezüstérmet és egy Magyar Kupát nyert.

A szövetség 2019-ben honosította a hátvédet, és játszott is öt mérkőzésen a 2019-es Európa-bajnokságon, amit a mieink a hetedik helyen zártak. Turner visszatérésének legfőbb oka, hogy a Sopron által nyáron szerződtetett Vandersloot Courtney - aki korábban szintén honosítottként szerepelt már a válogatottunkban - személyes okok miatt még mindig nem csatlakozott a csapathoz.

„Anyagi helyzetünk tekintetében sajnos egyáltalán nem szerencsés új játékost igazolni, hiszen a megváltozott külső környezet – gondolok itt elsősorban a valutában fizetett játékosaink bérének, valamint az energiaárak drasztikus növekedésére –, egyáltalán nem indokolja kiadásaink további növelését - magyarázta a döntést Török Zoltán, a Sopron ügyvezetője. - Hosszas dilemma után azonban mégis azt a döntést hoztam, hogy belevágunk és vállaljuk azt a rizikót, ami a jelenlegi környezetben egyértelműen a stabil gazdálkodásunk ellen hat. Teszem ezt azért, mert egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a csapat játékszínvonala a jövő évben is megőrizhető, miközben a jelenlegi együttes egyértelmű bizonyítékát adta annak, nem kellene, hogy az idei év a leépülésünk jegyében teljen. Ezért és nem másért, a játékunk stabilizálása érdekében teszünk most erőfeszítéseket, és igazoljuk le a Polkowice csapatától Turner Yvonne-t.”

Török hozzátette, hogy Vandersloot Courtney személyes indokait a távolmaradásra továbbra is elfogadja a klub, így a meglévő szerződését szüneteltetik, de nem bontják fel. Turner, aki az euroligás lengyel csapatban öt meccset játszott ebben az idényben és ezalatt 7.5 pontot, valamint 3.5 gólpasszt és ugyanennyi lepattanót átlagolt, jövő hétfőn érkezik Sopronba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik