Videó: Remek a magyar csapat – Yusuf Nurkic

K. B./B. O. B.K. B./B. O. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 19:23
A férfi kosárlabda Európa-bajnokság első fordulójában a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára, és bár előzőleg úgy tűnt, verhető az ellenfél, szembejött a valóság, és a bosnyákok tíz ponttal nyertek. A találkozót követően két játékosunk, Benke Szilárd és Eilingsfeld János értékelt az NSO Tv-nek, amelynek az NBA-ben szereplő Portland Trail Blazers centere, Yusuf Nurkic is nyilatkozott, s elismerően beszélt a magyar csapatról.
Yusuf Nurkic (balról) elismerően nyilatkozott a magyarokról (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Yusuf Nurkic (balról) elismerően nyilatkozott a magyarokról (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

„Lehet, hogy a harmadik negyedben volt egy kisebb mélység a játékunkban. Nagyon agresszíven jöttek ki, már az első félidőben is gondunk volt a védőlepattanókkal, nagyon sok támadólepattanót szerzett az ellenfél. Ebben előre kell lépnünk. Ha ezt kicsit kontrolláltuk volna, szerintem megvan a mérkőzés – mondta Benke Szilárd, aki a saját teljesítményét illetően kifejtette: – Ha egy pontot se dobok, de nyerünk, sokkal előrébb vagyunk.”

„Mindent megtettünk a mérkőzésen azért, hogy nyerhessünk, tényleg az első félidőben kontrolláltuk a találkozót, abszolút pariban voltunk, vezettünk is a bosnyákok ellen. Tudtuk, hogy nagyon erős ellenféllel nézünk szembe, jól felkészültünk, szerintem mindent kiadtunk magunkból. Tiszta lelkiismerettel jöttünk le a pályáról” – vélekedett Eilingsfeld János.

Az NBA-ben szereplő Portland Trail Blazers centere, a bosnyák Yusuf Nurkic elismerően nyilatkozott a magyar csapatról:


KOSÁRLABDA

Férfi Európa-bajnokság, Köln/Tbiliszi/Prága/Milánó
B-csoport, 1. forduló, Köln
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 85–95 (23–17, 23–28, 17–28, 22–22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik