Női kosár NB I: a Vasas nagyon sokat dolgozik a playoffért

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 08:48
null
Papp Klaudia (Fotó: hunbasket.hu)
A Csata otthonában szép győzelmet arató másik fővárosi NB I-es csapat, a Vasas Akadémia irányítója, Papp Klaudia szerint a Győr elleni találkozón a motivációjukkal biztosan nem lesz gond.

 

– Még mindig megvan a különleges presztízshangulata a Csata–Vasas mérkőzéseknek?
– Igen, kijelenthetjük, hogy mindig is fővárosi rangadó marad, és nagy kérdőjel, éppen ki a favorit az adott mérkőzésen – mondta a Nemzeti Sportnak Papp Klaudia, a Vasas Akadémia 3x3-as válogatott irányítója.

– Miért volt kontrasztos a két félidő az önök szempontjából?
– Nagyon jól kezdtük a találkozót, megtaláltuk és kihasználtuk a Csata védekezésének gyenge pontját. Kontrolláltuk az első félidőt, ám a másodikra agresszív védekezéssel jött ki az ellenfél, amire rosszul reagáltunk, különösen a harmadik negyedben sok labdát adtunk el. Nem találtuk a ritmust támadásban, sok könnyű kosarat dobott a rivális, fel is zárkózott, de hála istennek a végjátékból mi jöttünk ki győztesen.

– Rengeteg kinti dobást eresztett el a Csata. Kényszerítették erre, vagy egyszerűen energiatakarékosság miatt választották a sűrű triplázást a hazaiak?
– A Csata nagyon jó kinti dobókkal rendelkezik, nagy erőssége, hogy jó százalékban értékesítik a triplákat a játékosai. Próbáltunk olyan védekezési formát keresni, amelyben nem nagyon hagyjuk érvényesülni a kulcsembereket távolról. Később érezhető volt, hogy azért dobnak rá sok hárompontost, hogy minél hamarabb felzárkózzanak. Eleinte nem sikerült nekik, ám később betaláltak a kulcshelyzetekben, így tudtak közelebb jönni, tehát javítanunk kellett, hogy ne veszítsük el a találkozót.

– Hat vereséggel kezdték a bajnokságot, mi volt a baj az elején? Csak annyi, hogy az első öt ellenfél nemzetközi kupaszereplő volt, vagy éreztek más problémát is?
– Az előző idényben kedvezőbb volt a sorsolásunk, akkor nagyjából felváltva jöttek szembe a favorit és a „partiképes” ellenfelek, ezért gyűjtöttünk az évad elején sok győzelmet. Most az első öt fordulóban a top hatba tartozó riválisokkal mérkőztünk, amelyekkel a mi fiatal csapatunknak nehéz felvenni a versenyt. Nem is nagyon van nálunk külföldi játékos, ez rátesz egy lapáttal, ezzel is meg kell birkóznunk, de nem estünk kétségbe, reálisan láttuk a helyzetünket. Tudtuk, hogy ugyan nálunk erősebbekkel csapunk össze, utána viszont eljön a mi időnk, és azokon a meccseken egy-két kivétellel nagyon jól is teljesítettünk – nem bizonytalanított el minket a vereségsorozat.

– Mennyire nehéz úgy, hogy ezúttal nem áll a Vasas rendelkezésére tengerentúli légiós?
– Nem egyszerű, mert ez a bajnokság sokkal erősebb a legutóbbinál, ami meg is látszik a klubok mutatóin. Be kell látni, ha egy csapat valami nagyot akar alkotni, legalább egy, de inkább két légióst kell igazolnia. Nekünk nem sikerült, nem felelt meg, akit leigazoltunk, s a helyére nem érkezett új játékos. Annyi könnyebbségünk van, hogy Sara Heljic visszatért a térdsérüléséből, mert október-novemberig nagyon fiatal kosarasokkal álltunk fel centerposzton. Büszke vagyok a lányokra, mert meccsről meccsre erőn felül produkálnak most is, hogy teljes kerettel állunk ki. Ügyesen helytállnak a palánk alatt, öröm nézni a remek játékukat!

– Esetleg tervben van, hogy érkezik még valaki a csapathoz februárig?
– Nem valószínű, így dolgozzuk végig az idényt. A célok változatlanok, nagyon szeretnénk bejutni a playoffba, ezért minden nap nagyon sokat is dolgozunk – meglátjuk, mi sül ki belőle...

– Nagyon jó formában lévő Győr látogat a Pasaréti útra szerda este, lát esélyt a meglepetésre?
– Semmi sem lehetetlen! Nagyon jó mérkőzésre számítok, és a motivációnk is magas szinten lesz a hazai pályánkon. Azt nem tudom, a Győr új igazolásai játszanak-e, elképzelhető, hogy igen, ez is befolyásolja a végkimenetelt. Már hétfő óta készülünk az ellenfélből, ám így is rövid idő áll a rendelkezésünkre, kíváncsian várom, mit tudunk ebből kihozni!

NŐI KOSÁRLABDA NB I
15. FORDULÓ, szerda
18.30:
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós–Ludovika-FCSM Csata
18.30: DVTK–VBW CEKK Cegléd
18.30: ELTE BEAC Újbuda–Sopron Basket
19.00: TFSE-MTK–Atomerőmű KSC Szekszárd
19.30: Vasas Akadémia–UNI Győr Mély-Út
A PINKK-Pécsi 424–NKA Universitas PEAC mérkőzést február 1-jén játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik