Női kosár NB I: újabb rangadóra készül az elmúlt hét viharai után a DVTK

Vágólapra másolva!
2021.12.04. 15:40
null
Völgyi Péter a legjobb négy közé szeretné juttatni a DVTK-t (Fotó: Kozma István/Észak Magyarország)
Tulajdonképpen jól jött ki az előző hét viharaiból a miskolci klub, amely előbb menesztette az edzőt, majd véglegesítette a beugró sportigazgatót trénerként, közben pedig továbbjutott a nemzetközi kupában és már az NB I-es csúcsmeccsére készül.

 

Völgyi Péter és a női élvonalban szereplő DVTK hektikus heteket tudhat maga mögött: a sportigazgató azért, mert előbb beugró edző lett, utóbb véglegesítették, a klub meg azért, mert továbbjutott az Európa-kupában és a vasárnapi, Sopron elleni rangadóra készül.

(Fotó: FIBA)
(Fotó: FIBA)

„Először is fontosnak tartom elmondani, a csütörtöki, török Genclik elleni Ek-győzelem sem jöhetett volna létre, ha Földi Attila nem rakja össze jól a csapatot – nyilatkozta a Vasas elleni egypontos hazai vereség után menesztett trénerre utalva a Nemzeti Sportnak Völgyi. – Sok tényező közrejátszott a gyengébb eredményekben, az új csarnokunk nem lett kész, így az első öt bajnokit idegenben játszottuk le; egy labdás meccseken kaptunk ki... Negatív spirálba került a csapat, s változtatás nélkül nehéz lett volna kijönni ebből, ezért döntött a vezetés a váltás mellett. Először úgy volt, hogy a következő négy meccsre én ülök le a padra, de menet közben a tulajdonosok úgy döntöttek, folytassam vezetőedzőként. A másik munkakör is megmarad, de így át kell szervezni a feladatokat. Oda szeretném juttatni a csapatot, ahová szerintünk tartozik: a négy közé.”

Az Európa-kupával kapcsolatban Völgyi úgy vélekedett, a cseh Brno nem tűnik legyőzhetetlennek, s nagyon szeretnének a legjobb 32 közé bekerülni a csapattal. Ám előtte vasárnap lesz még egy nagyon fontos mérkőzés az új csarnokban...

„Ez lesz a nagy széria utolsó állomása, amelyen Európa egyik legjobb csapatát fogadjuk – folytatta a szakember. – Soros ellenfelünk évek óta bizonyítja, milyen kitűnő együttes, de ha extázisban játszunk, kizökkentjük őket a saját ritmusukból és lelassítjuk a tempójukat, emellett pedig a nézőtérről is nagy segítséget kapunk, akkor esély lehet arra, hogy szoros és izgalmas meccset játsszunk a bajnokkal. Edzőjük, Gáspár Dávid a 2010-es férfi bajnokcsapunkban a játékosom volt, sok közös élményünk van, mindig szurkolok neki, de vasárnap ellenfelek leszünk. Szeretnénk szoros és izgalmas meccset játszani velük, de ehhez sok kitűnő egyéni teljesítmény kell nálunk.”

(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik