Női kosár Ek: ismét a törökök ellen bizonyíthat a PEAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 12:43
null
Csirke Ferenc szerint a török Nesibe sem lehet nyugodt (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
Csirke Ferenc vezetőedző örül annak, hogy az NKA Universitas PEAC ismét a török Nesibével csap össze a női kosárlabda Európa-kupa rájátszásában.

 

A pécsiek a D-csoport másodikjaként jutottak be a 32 közé az Ek-ban, amelyben már oda-visszavágó alapon dőlnek el a párharcok. A törökökkel már a csoportkörben is összecsaptak, hazai pályán 78–66-ra nyertek, majd Ankarában 96–62-re kikaptak.

„Szerdán meg tudjuk nekik mutatni idehaza, hogy a harmincnégy pontos győzelmük csak kisiklás volt a részünkről” – mondta a szakember kedden az M4 Sport Sporthíradójában.

„Ők sem lehetnek nyugodtak, mert két héttel ezelőtt még összesen csak egy vereségük volt minden sorozatot beleértve, azt pedig éppen Pécsen szenvedték el.”

A tréner kifejtette, a selejtezővel együtt 5/3-as győzelmi mérlegnél tartanak az EK-ban, és büszke arra, hogy mindhárom hazai csoportmeccsükön győztesen hagyták el a pályát.

„Idegenben több egylabdás mérkőzésünk is volt, ezeket meg kell tanulnunk megnyerni” – tette hozzá Csirke Ferenc a szerdai meccs előtt, amelyre ingyen juthatnak be a pécsi szurkolók.

Az Ek másik továbbjutott magyar csapata, a DVTK a cseh Brnót fogadja a párharc első meccsén, a visszavágókat jövő szerdán rendezik.

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-KUPA
A magyar csapatok szerdai programja

18.00: DVTK–Brno (cseh)
19.00: NKA Universitas PEAC–Nesibe Aydin (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik