Női kosárlabda: elvárás a továbbjutás az Eb-selejtezőn

Vágólapra másolva!
2021.11.06. 13:26
Sajtótájékoztató és nyílt edzés előzte meg a magyar válogatott csütörtöki, szekszárdi Európa-bajnoki selejtezőjét, amelyen Spanyolországot látják vendégül a mieink.
A szövetség elnöke Szalay Ferenc (középen) a mai sajtótájékoztatón kiemelte, a csoportból való továbbjutás az elvárás a válogatottal szemben az Eb-selejtezőkön (Fotó: Makovics Kornél)   
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A szövetség elnöke Szalay Ferenc (középen) a mai sajtótájékoztatón kiemelte, a csoportból való továbbjutás az elvárás a válogatottal szemben az Eb-selejtezőkön (Fotó: Makovics Kornél) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Két fontos mérkőzés vár a Székely Norbert vezette magyar női kosárlabda-válogatottra: előbb 11-én Szekszárdon a spanyolokkal játszik, majd 14-én Hafnarfjördurban Izlanddal csap össze a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében.

Szombaton délelőtt sajtótájékoztatót és nyílt edzést tartott a nemzeti csapat a tolnai megyeszékhelyen, ahol eddig még nem rendeztek válogatott mérkőzést (a csütörtöki összecsapásra 1270 néző mehet be a csarnokba). Az eseményen a rendező szerepében Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója vett részt, a sportvezető elmondta, reméli, világraszóló eredményt érnek majd el a mieink a spanyolok ellen – a szurkolók mindenesetre bizakodóak, ezt bizonyítja, hogy a kibocsátott jegyek tíz perc alatt elkeltek.

Debütált a női válogatott új csapatvezetője, Pukler Gábor, aki korábban négy éven át az U20-as nemzeti együttes mellett dolgozott, így a fiatal felnőttkeret túlnyomó részét nagyon jól ismeri. Felszólalt a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, aki hangsúlyozta, sikeres éve a 2021-es a női szakágnak, s arról is beszélt, hogy nincs kétsége afelől, a hölgyek felszedik majd a szekszárdi parkettát. Kiemelte, a továbbjutás elvárás, de egyáltalán nem lesz könnyű megelőzni a spanyolokat, vagy éppen a legjobb második helyezettek között végezni.

Studer Ágnes irányító, a helyi KSC kiválósága, és Székely Norbert szövetségi kapitány is elmondta a véleményét, a 23 éves játékmester szerint a szurkolás sokat dob majd a csapat játékán, s úgy gondolja, fontos, hogy a figurák és a védekezés rendben legyen, ezen felül nagymértékű magabiztosságra is szükségük lesz.


Székely Norbert felhívta a figyelmet az időrend nehézségeire, vagyis hogy kőkemény Euroliga- és bajnoki mókuskerék után, közben érkeznek ide a játékosok, közös edzésre kevés a lehetőség, vagyis olajozott csapatjáték nem várható el. A szövetségi kapitány hisz benne, hogy a magyar válogatott versenyképes lesz ebben a csoportban, amelynek Románia a negyedik tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik