Női kosár Eb-selejtező: kötelező a győzelem Izlandon

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 14:55
null
Székely Norberték már Izlandon készülnek (Fotó: Fazekas Zoltán)
A spanyolok elleni szoros vereség után immár esélyesként lép pályára vasárnap a magyar női kosárlabda-válogatott. 

 

Túl van első tréningjén a női válogatottunk Izlandon, ahol vasárnap a házigazda ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

A Reykjavíktól 10 kilométerre délre található Hafnarfjördurban lévő kicsi, ám korszerű és tiszta sportcsarnokban tartotta meg első edzését a magyar női kosárlabda-válogatott szombat délelőtt. Határ Bernadették elsősorban ismerkedtek a helyi férfi és női kézilabdacsapat otthonául szolgáló létesítménnyel, amelynek centerpályáján (a gigászi létesítmény oldalában a kézis nebulók pallérozódnak) vasárnap este Izlanddal játszik Európa-bajnoki selejtezőt Székely Norbert szövetségi kapitány csapata. Az együttes csütörtök este a spanyolok elleni 66–62-es vereséggel kezdte meg a C-csoport küzdelmeit Szekszárdon.

„Mindenkinek emelt karral kell védekezni mindenhol, mert, különösen hazai pályán, gyakran dobnak távolról is az izlandiak” – emelte ki az egyik védőgyakorlatnál Székely, aki a pénteki, maratonira nyúló utazás után a vacsoránál elmondta, büszke arra, hogy ki-ki meccset játszott a válogatott a világ közvetlen élvonalába tartozó spanyolokkal, ám csalódott, mert volt esély a bravúrra is.

A főleg taktikai jellegű, dobógyakorlatokból álló bő egy órás tréning után este még egy foglalkozás vár a magyar válogatottra, sőt, információnk szerint a meccsnapon, azaz vasárnap délelőtt is lesz még egy rövid dobóedzés a találkozó helyszínén.

VÁRATLANUL SZOROSAN ALAKULT A CSOPORT MÁSIK MECCSE

A magyar–spanyol csata előtt egy órával kezdődött Bukarestben a kvartett másik összecsapása, amelyen a románok Izlandot fogadták. A mérkőzés a vártnál jóval szorosabb lett, két perccel a lefújás előtt 60–59-et mutatott az eredményjelző, ám ezután már csak a románok szereztek pontot, akik végül 65–59-re győzni tudtak. A meccs legjobbja, a házigazdák Sepsiszentgyörgyben játszó 21 éves erőcsatára, lett: a 188 centiméter magas, Nicolett Orban 19 pontja szerzett, s mellette 18 lepattanót szedett össze.

KOSÁRLABDA

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
C-CSOPORT

A 2. forduló programja

Vasárnap
18.00: Spanyolország–Románia
21.00: Izland-MAGYARORSZÁG
Az állás: 1. Románia 2 (65–59), 2. Spanyolország 2 (66–62), 3. MAGYARORSZÁG 1 (62–66), 4. Izland 1 (59–65)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik