Férfi kosár BL: Nagyon jó csapatot tudtunk legyőzni – Perl Zoltán

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 09:40
null
Perl Zoltán szerint a Falco erejét mutatja, hogy a hajrában meg tudott újulni, és nem engedte ki a kezéből a sikert (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
A hajrában fontos kosarakat szerző Perl Zoltán szerint nagyon jó csapatot tudtak legyőzni szerdán, mert sikerült limitálni az ellenfél sikeres hárompontosait.


Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a magyar bajnok Falco KC Szombathely nem jut be legalább a playinbe (a csoportmásodikok és a csoportharmadikok egymás elleni küzdelme) a Bajnokok Ligája D-csoportjában. A szombathelyiek szerdán 81–80-ra legyűrték a Nutribullet Trevisót, vagyis négyből három fellépésükön győztesen hagyták el a parkettet, így legfeljebb nagyobb különbségű két vereség, továbbá a VEF Riga és az AEK Athén Treviso felett aratott sikere eredményezhetné, hogy utolsók lesznek a kvartettjükben. Erre azonban ne is gondoljunk, sokkal inkább a csoportelsőségre, aminek a módja, hogy a hátralévő két mérkőzésen eggyel több győzelmet kell szerezni az olaszoknál – az egymás elleni eredményeket tekintve ők a jobbak.

„Készültünk arra, hogy a Treviso egyik legnagyobb fegyvere a triplázás, ám az elején Nicola Akele nagyon elkapta a fonalat, bevert négy hármast, utána többé-kevésbé limitálni tudtuk az ellenfelet – ismertette a helyzetet Perl Zoltán, a Falco hátvédje, aki vezető szerepet vállalt a házigazda utolsó támadásai során. – Nagyon jó csapatot tudtunk legyőzni, három-egyes mérlegünkkel abszolút nyílt az első hely sorsa a csoportban. Jobb lett volna kilenc ponttal nyerni, és volt olyan szakasza a meccsnek, amikor úgy gondoltuk, meg is lehet, viszont a Treviso erejét mutatja, hogy visszajött. Az meg a mi erőnket dicséri, hogy nem engedtük át neki a sikert, hanem a végén újítottunk, és megszereztük a győzelmet.”

A hajrában nagyon sokat vállalt a magyar válogatott kitűnőség még úgy is, hogy előtte kevésbé ment neki a dobás és a játék. Ezzel kapcsolatban elmondta, temérdek olyan szituáció volt, amikor keményen védték, ráadásul a faulthatár közelében mozogva, de ezen a napon ezeknél a betöréseknél néma maradt a játékvezetők sípja. Az utolsó és az azt megelőző játék Perl Zoltánra „volt írva” (ahogy a túloldalon a litván Tomas Dimsát erőltették, nem is hiábavaló módon), s ő próbálta is megoldani a feladatokat, ugyanakkor a „főhős” kiemelte a csapatmunka jelentőségét. Érdekes jelenet volt, hogy nagyjából 12 másodperccel a vége előtt már akkor szabálytalankodott a Trevisóban pattogtató Michal Sokolowski Perllel szemben, amikor utóbbi megkapta a labdát, vagyis döntetlennél nem kockáztatta meg a vendégcsapat, hogy esetleg válaszlehetőség nélküli kosarat kapjon.

„Én annyira nem lepődtem meg ezen, sőt, kicsit számítottam is rá, mert tapasztaltam már hasonlót akkor is, amikor Olaszországban légióskodtam  – felelte felvetésünkre a 26 éves kosaras.  – Nem is akármilyen mérkőzés volt, kupanegyeddöntőt játszottunk az Orlandinával, és faultoltunk, hogy a miénk legyen az utolsó támadás.”

Így a Trevisóé volt, de a 2827 néző szerencsére együttes erővel leimádkozta a gyűrűről Dimsa próbálkozását. A Falco legközelebb Athénban lép pályára, a görögök a Riga hétfői felülmúlásával életben tartották továbbjutási esélyüket.

KOSÁRLABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
DECEMBER 14., KEDD

18.00: VEF Riga (lett)–Nutribullet Treviso (olasz)
18.30: AEK Athén (görög)–FALCO KC SZOMBATHELY

A csoport állása:
1. Treviso 7 pont
2. FALCO 7 pont
3. Riga 5 pont
4. AEK Athén 5 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik