Női kosár: válogatott meghívóban reménykedik a Sopron szupertehetsége

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 09:11
null
Varga Alíz nagyszerű formában kezdte az idényt (Fotó: Dömötör Csaba)
A spanyol kupagyőztes után a lengyel bajnoknak is 15 pontot dobott a Sopron női kosárlabdacsapatának 20 éves játékosa, Varga Alíz, aki érzi a bizalmat a csapattársai részéről.

 

A fiatal játékos őszintén elárulta, őt is meglepte a teljesítménye.

„Nem gondoltam volna, hogy az első két Euroliga-meccsen így megy a játék – mondta Varga Alíz az Origónak. – Már az is meglepő volt nekem, hogy mennyi játékpercet kaptam az edzőmtől, az meg különösen, hogy mindkét meccsen a kezdőcsapat tagja lehettem. Ez számomra hihetetlen nagy boldogsággal ér fel.”

Vargát 17 évesen kereste meg a Sopron, ám egy pillanatig sem gondolkodott azon, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

„Rólam azt kell tudni, hogy egészen kicsi korom óta néztem a Sopront. A tévében szinte minden meccsüket, de ha adódott lehetőség, akkor el is mentem egy-egy mérkőzésükre. Nekem gyerekkori álmom vált azzal valóra, hogy leigazolt a Sopron. A családomnak biztosan nehezebb volt, de mindenben támogattak, főleg az első időszakban, amikor tényleg nehéz volt ezt a váltást feldolgozni.”

A magyar válogatott novemberben Spanyolország és Izland ellen vív Európa-bajnoki selejtezőt. De Varga Alíz is ott lesz a csapatban?

„Nem tudom, hogy Székely Norbert kapitány meghív, de erről még semmit sem tudok. Így csak reménykedem abban, hogy részt tudok majd venni ezeken a meccseken is. A felnőttválogatottban idén nyáron a csapat görögországi felkészülési meccsein már játszottam. Azt a túrát nagyon élveztem, óriási dolog volt a nemzeti csapatban játszani.”

S vajon mit hoz a jövő?

„A határ a csillagos ég. Most még nagyon messze vagyok attól, amire igazán képes vagyok. Nyilván ezért dolgozom minden nap, hogy fejlődjek. Nekem nagyon tetszik az a szakmai munka, ami Sopronban zajlik. Éppen ezért nem gondolkodom semmilyen külföldi igazolásban. Nagyon bízom abban, hogy a Sopron is számít rám, éppen ezért ebben a városban szeretnék még nagyon hosszú ideig játszani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik