Női kosár Euroliga: Crvendakics kemény harcra számít

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 18:25
null
Alekszandra Crvendakics (11) korábbi klubja, a Sopron Basket ellen küzd a francia Lyon színeiben a final fourért (Fotó: Dömötör Csaba)
A 24 éves szerb bedobó szerdán és pénteken korábbi klubja, a Sopron Basket ellen küzd a francia Lyon színeiben a final fourért.

 

Mikor érkeztek meg Sopronba?
– Vasárnap este – felelte a hétfői ebéd utáni időszakot kártyázással, majd csendes pihenővel töltő Alekszandra Crvendakics, a francia Lyon 24 éves szerb bedobója, akinek csapata szerdán és pénteken a Sopron Basket ellen (amely keretének 2014 és 2020 között volt a tagja) a magyar klub otthonában, a Novomatic Arénában igyekszik kiharcolni az Euroliga négyes döntőjébe jutást. A leghűségesebb városban berendezett buborékban a Nemzeti Sport tudósítója is ott van.

Izgatott, hogy ismét a Novomatic Arénában léphet pályára?
– Nagyon izgatott vagyok és boldog, hiszen a második otthonomról beszélünk. Mindig remek, ha visszatérhetek ide, bár nem feltétlenül örültem neki, hogy éppen a Sopronnal kell összecsapnunk, ám ilyen az élet…

Teljes kerettel érkeztek, vagy van hiányzójuk?
– Alysha Clarkra lábsérülése miatt nem számíthatunk, de igyekszünk jól kezelni a távollétét, és úgy játszani, mintha velünk lenne. Mindent megteszünk, hogy megfelelően pótoljuk őt.

A legutóbbi két találkozójukat, egy bajnokit és egy kupamérkőzést elveszítettek. Problémák sújtják a csapatát?
– Semmi gond nincs, egyszerűen csak rossz napokat fogtunk ki. Beszéltünk az edzéseken a hibáinkról, megpróbáltuk kijavítani őket, hogy kihozzuk a legtöbbet magunkból. Ezek a mérkőzések egyébként nem voltak könnyűek, a francia élvonal nagyon magas színvonalú, jobban kell játszanunk a folytatásban.

Mi az oka, hogy az Euroligában eddig kiválóan szerepeltek?
– Mivel a francia bajnokság nagyon erős, jó felkészülést jelentett az Euroligára, ami a legrangosabb sorozat. Igazi csapatjátékot mutattunk be a nemzetközi porondon, ami eredményekkel is párosult. Segítünk egymásnak, bízunk a másikban és nagyszerűen összeálltunk.

Sokan azt mondják, csapattársa, Marine Johannes Európa egyik legjobb kosárlabdázója. Önnek mi a véleménye róla?
– Nagyszerű csapattárs, szerencsés vagyok, hogy vele kosárlabdázhatok és nagyon élvezem is. Egyáltalán nem viselkedik úgy, mintha a legjobbak közül való lenne, mérhetetlenül alázatos, és rajta kívül is több kitűnő játékos áll a rendelkezésünkre, együtt alkotunk jó csapatot.

Megvan a mesterterv az idényben eddig veretlen Sopron legyőzésére, mondott néhány jó tippet a szakmai stábnak?
– Minden együttesre, amely bejutott a negyeddöntőbe, nagyon alaposan fel kell készülni, ki kell találni a megfelelő taktikát ellene, és feltérképezni. Hogy megválthassuk a jegyünket a négyes döntőbe, nagyon kemény harc vár ránk, de természetesen megvan az elképzelésünk: igen jó minőségű kosárlabdát kell bemutatnunk, továbbá élvezni a játékot!

Mit tart a magyar csapat legnagyobb fegyverének?
– Hosszú ideje együtt játszik a keret tagjainak többsége, jól ismerik egymást. Jól szervezett csapat, remek egyéni képességű kosarasokkal, de ahogy említettem is, ezen a szinten már nem lehet könnyű ellenféllel találkozni.

Beszélt az elmúlt napokban soproni barátaival, elsősorban a szerbekkel, Jelena Brooksszal vagy Tina Krajisnikkel?
– Hogyne, beszéltem mindannyiukkal, boldog vagyok, hogy ismét láthatom őket, hiszen a pályán kívül mindörökké jó barátok maradunk. Szóval ebből a szempontból is nagyon jó érzés újra Sopronban lenni.

Nem okoz túlzott nehézséget, hogy mindkét meccset idegenben játsszák?
– Ugyan otthon léphet parkettre a Sopron, de szurkolók nélkül. Éveken át szerepeltem a klubban, pontosan tudom, hogy a drukkersereg a csapat hatodik játékosa, tehát ebből a szempontból egyszerűbb lesz a helyzetünk. Így nem számít annyira, hogy idegenben rendezik a párharcot, de majd meglátjuk…

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS (SOPRON)
Március 17., szerda
15.00:
Dinamo Kurszk (orosz)–Jekatyerinburg (orosz)
18.00: Sopron Basket–Lyon (francia)

VISSZAVÁGÓ
Március 19., péntek
17.00:
Jekatyerinburg (orosz)–Dinamo Kurszk (orosz)
20.05: Lyon (francia)–Sopron Basket

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik