Női kosárlabda: bárányok helyett farkasok a győri keretben

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 10:27
null
Reshanda Gray (középen) az olasz bajnokságban 20 pontot átlagolt (Fotó: Getty Images)
Ismét a bajnoki döntőbe kerülne az alapos ráncfelvarráson áteső, de olasz edzőjét megtartó Győr, női kosárlabdacsapata, amelynek kerete alapján a topcsapatok között kell végeznie a következő idényben.
Cél a bajnoki döntő
„Jó ajánlatot kaptam, tetszik, hogy van ambíciója a klubnak – egyúttal köszönöm Miskolcnak a lehetőséget, remekül éreztem magam a csapatnál. Győrben a szakmai munka erős lesz, emellett ismerem a várost, szerettem ott élni és játszani. Jó nevekből áll a keretünk, de nyilván sokat kell dolgozni, hogy csapattá érjünk. A játékosállomány megvan ahhoz, hogy odaérjünk a bajnoki döntőbe” – nyilatkozta Raksányi Krisztina, a Győr visszatérő hátvédje.

Tényleg komolyan gondolják a győriek!

„Ahogyan azt Sandro Orlando edzőnk megfogalmazta korábban, bárányok helyett farkasokat szerettünk volna a keretben – mondta Fűzy András, a 2017–2018-as idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában egyformán bronzérmes Uni Győr társadalmi elnöke, miután lapunknak részletesen elmondta, kikből áll majd a keret. – Az előző szezonokban nem tudtuk elérni a célokat, amelyeket kitűztünk. Ehhez kapcsolódóan választottuk bemutatkozó videónkhoz az Álomutazó című musical egyik dalát, a Jövünk, ne félj! című számot, mert a szövegkörnyezet és dramaturgia nemcsak találó, illik is a klubra. Az előző két idény eredménye csalódás, így most sokat tettünk azért, hogy újra topcsapat legyünk. Célunk a bajnoki döntőbe kerülés, mellette az Európa-kupában is szeretnénk meghatározók lenni, de ehhez szerencse is kell, tavaly a playoff első körében kiestünk, ezt jó lenne túlszárnyalni. A Magyar Kupában is újból az éremszerzés a cél.”

A 2012-es bajnoknál akadtak zökkenők az előző idényben, március közepén Völgyi Péter távozott, helyére a korábban a PINKK Pécsi 424-nél dolgozó olasz Sandro Orlando érkezett.

Uni Győr 2018–2019
Érkezett: Melisa Brcaninovic (bosnyák; Famila Schio, olasz), Lexie Brown (amerikai; Connecticut Sun, amerikai), Reshanda Gray (amerikai; Napoli, olasz), Krnjics Szara (szerb-magyar; Szekszárd), Nagy Dóra, Raksányi Krisztina (Miskolc), Artemisz Szpanu (görög; Polkowice, lengyel)
Maradt: Baffy Fanni, Biczó Laura, Czank Tímea, Laklóth Anna, Horváth Krisztina, Szabó Petra, Szirony Dorina, Török Ágnes, Varga Zsófia
Távozott: Cyesha Goree (amerikai-magyar, ?), Nirra Fields (amerikai, ?), Krivacsevics Tijana (?), Markó Dorina (Ajka), Daneille Robinson (amerikai, ?), Simon Zsófia (PEAC), Kamila Stepanová (cseh; Bretagne Basket, francia)
Edző: Sandro Orlando (olasz)

„Kevés ideje volt a szezon végén, amit vártunk, megtette, stabilizálta a csapatot, elérte a maximális eredményt – folytatta Fűzy. – Vele egyetértésben alakítottuk ki a mostani keretet. Csatlakozott hozzánk két új edző, a szintén olasz Loris Barbiero, aki az olasz felnőtt női válogatott másodedzője és Sebestyén Balázs az új erőnléti edző, ő a győri úszóklubnál is dolgozik, míg az ellenfelek feltérképezése továbbra is Patai Benjámin feladata lesz. Simon Zsófia több évet lehúzott nálunk, most lejárt a szerződése, békében váltunk el, az Orlando által favorizált játékrendszerbe Raksányi Krisztina jobban illeszkedik. Goree Cyesha máshol folytatja, vele maximálisan meg voltunk elégedve. Krivacsevics Tijanának lejárt a szerződése, nem volt kérdés, marad-e, ő is a »könnyűlovassághoz« tartozott, a harcosabb szemlélet miatt a palánk alatt agresszívebb stílusra lesz szükség, így érkezett Krnjics Szara. Nagy Dóra Raksányihoz hasonlóan visszatér.”

És akkor jöjjenek a légiósok, akiken nagyon sok múlhat!

Fűzy elmondta, a külföldiek kiválasztása zökkenőmentes volt – egészen a kezdőcenterig. Itt megrekedtek a győriek, így több idejükbe telt megtalálni Reshanda Grayt, mint a többi játékost együttvéve.

„Csapatembereket kerestünk, mert az elmúlt év kudarca abban keresendő, hogy a játékosok nem tudtak csapatként együttműködni – folytatta Fűzy. – Az irányítónk, Lexie Brown újonc, a Duke Egyetemről érkezik, sportcsaládból, a képességei ragyogóak. Melisa Brcaninovic a délszláv kosárlabda legnagyobb tehetsége, őt a Famila Schiótól kölcsönbe kaptuk, ő lesz a cseréje Artemisz Szpanunak, a huszonöt éves görög válogatott rutinos, megbízható kosaras.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik