Kosár: friss NCAA-bajnokkal erősített az Alba Fehérvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.12. 15:00
null
Lasan Kromah a középiskolában és az egyetemen is remek játékos volt, az NBA-be nem kellett – a Fehérvár jól jár vele<br /> (Fotó: Reuters)
Az amerikai egyetemi kosárlabdaliga (NCAA) legfelsőbb osztályának állami bajnokától, a Connecticut Huskiestól szerződtetett légióst az Alba Fehérvár: Lasan Kromah 2-es és 3-as poszton is bevethető.

A 23 éves játékos a UConn szezonbeli összes mérkőzésén (szám szerint 40-en) pályára lépett, 17-szer kezdőként. A Kentucky ellen 79 ezer néző előtt megnyert nagydöntőben csereként 20 percet kapott, négy pontja mellé két asszisztot és hat lepattanót jegyzett, utóbbi kategóriában holtversenyben csapata legjobbja volt. A szezonban meccsenként 6.1 ponttal és 2.7 lepattanóval zárt.

Előtte három évig a George Washington Egyetem alapembere volt, 11.8 pontos meccsenkénti átlagos teljesítménye után ment át edzőjével együtt Connecticutba.

Az idei NBA-draftra jelentkezett, nem vitték el, a nyári ligában pedig a Brooklyn Netsben játszott.

„Kromah nyerő típus, és én az ilyen játékosokat szeretem – mondta Marcel Tenter, az Alba Fehérvár román edzője. – Atlétikus kosaras, a játék minden szegmensében kitűnő, a tempódobása pedig egészen remek. Úgy gondolom, ha be tud illeszkedni, akkor sokféleképpen segítheti a csapatot."

A fehérváriak magyar magja már szinte teljesen kész június vége óta, amikor bizonyos lett, hogy Simon Balázs kétéves szolnoki kitérő után visszatért, és érkezett Csorvási Milán, valamint Kovács Ádám, míg a Supola Zoltán, Juhos Levente, Tóth Péter, Blaskovits László kvartett maradt a kék-fehéreknél.

„Szeretnénk még négyes-ötös posztra igazolni egy magyar játékost – folytatta Tenter, aki a román válogatottat is irányítja, amely az Európa-bajnoki selejtező sorozatban vasárnap este 81–69-re nyert Szlovákiában. – Amikor ezzel is megvagyunk, akkor döntjük el, hogy milyen posztra szerződtetünk még légióst. Azért az valószínű, hogy egy bedobó és egy magasbedobó is csatlakozik majd az együtteshez."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik