Kosár: vádat emeltek a kanizsai barátnőverés és bunyó után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.01. 10:54
A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádat emelt több nagykanizsai szurkolóval szemben a Russay Olivér Sportcsarnokban 2013. február 16-án megrendezett Murafém Kanizsa KKS–Zalaegerszeg KKMB amatőr bajnoki kosárlabda-mérkőzésen történtek miatt.

Az összecsapás kezdése előtt nyolc-tíz perccel egy nagyobb létszámú, ittas kanizsai szurkolói csoport érkezett a sportcsarnokba, tagjai trágár szavakkal azonnal szidalmazni kezdték a bemelegítést végző zalaegerszegi játékosokat és vendégszurkolókat – olvasható a Zala Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A mérkőzés első negyedének 9. percében inzultálni kezdték a zalaegerszegi csapat 10-es számú játékosának barátnőjét, akit fejbe is ütöttek. Látva a történteket, az érintett egerszegi játékos a barátnője segítségére sietett, amikor a kanizsai szurkolók közül elsőként az egyik vádlott ugrott be a küzdőtérre, és ütni kezdte, az odasiető vendégjátékosokat is megtámadta, az őt eltávolítani szándékozó személyeket pedig ellökte. A megvadult szurkoló agresszív és fenyegető volt, szólt a társainak is, hogy jöjjenek be a pályára, és támadják meg a pályán lévő játékosokat.

Egy másik vádlott társaival együtt a felhívásra ugyancsak beugrott a játéktérre, ahol a zalaegerszegi csapat egyik játékosát megrúgta, egy másikat leköpte, a 25-ös mezt viselő játékost pedig meg is ütötte. Ezután egész szurkolói csoport özönlött a pályára, és tömegverekedés alakult ki. Ennek során a vádlottak és más személyek a vendégeket szidalmazták, lökdösték, ütötték és rugdosták.

A kanizsai szurkolók kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartásukkal riadalmat és megbotránkozást keltve meghiúsították a mérkőzés folytatását – áll az ügyészségi közleményben.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság büntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik