Női kosár: az olasz élvonalba igazolt a magyar bedobó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 10:43
null
Rasheed Rita tavaly és az idén is bajnoki döntőt vívott idehaza (Fotó: Korponai Tamás)
A legutóbbi két idényben a Győrt erősítő, tavaly a női kosárlabda NB I-ben bajnoki címet szerző Rasheed Rita az olasz élvonal újoncához, a Fila San Martino di Lupariba igazol.

 

A 23 éves, 179 centis bedobó megegyezett az élvonalban először szerencsét próbáló csapattal, amelynél szeptember elsején kell jelentkeznie.

„Erre vágytam, ezt akartam, most végre sikerült! – mondta a válogatott játékos a Nemzeti Sportnak. – Korábban is szerettem volna kipróbálni magam külföldön, de valahogy mindig előbb jöttek a hazai ajánlatok. Most úgy éreztem, mindenképpen váltanom kell, szükségem van az új környezetre, új tapasztalatokra, új nyelv megismerésére és új csapatra. Mindig is kedveltem a mediterrán országokat, így külön örülök, hogy Olaszországba kerülök. Nagyon izgulok, egyben roppantul várom, hogy elkezdődjön a padovai kalandom.”

A játékos a Nemzeti Sportnak elmondta: Gianluca Abignente vezetőedző alapemberként számol vele.

„Nyilván nem lesz könnyű dolgom, mert újra fel kell építenem magamat, s nem tudom, pontosan mire számíthatok a csapattól. Pofozógépek leszünk, vagy gond nélkül megragadunk az élvonalban? Menedzserem, Patonay Ádám is felkészített erre, s én sem számítok könnyű idényre, de nagyon várom. Honti Kata a Schióban játszik, közel leszünk egymáshoz, s biztosan sokszor találkozunk majd, így nem leszek teljesen egyedül” – reménykedik Rasheed.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik