Ismét Sopron-Győr döntő - visszavághat a Székely-csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 21:13
null
A zöld mezes győriek Diósgyőrben kiharcolták a döntőbe jutást (Fotó: Veres Viktor)
A női kosárlabda NB I elődöntőjének második meccsén a címvédő Győr Diósgyőrben, a Sopron pedig a PINKK vendégeként Komlón győzött, így mindkét csapat kettős győzelemmel jutott a jövő hétfőn kezdődő fináléba. A két csapat másodszor játszik döntőt az NB I történetében, tavaly a Győr győzött.

 

DVTK–GYŐR 61–64

A bajnoki címvédő Győr már az elődöntő első felvonásán szoros meccset vívott a DVTK-val, a miskolciak két negyed után még vezettek is, végül 81–74-es vereséget szenvedtek.

ÍGY LÁTTA A MECCSET A KÉT VEZÉR

NATALIE HURST, a Győr irányítója:

„Óriásit küzdöttünk, s a nagyszerű atmoszférában minden erejét mozgósító hazai csapat ellen valamennyi energiánkra szükség volt a sikerhez. Nagyon hullámzó volt a meccs, többször fel kellett állnunk, összeszednünk magunkat, hogy életben tartsuk a reményeinket, de sikerült, s újult erővel készülünk a döntőre.”

BRITTAINEY RAVEN, a DVTK hátvédje:

„Nagyszerű csapat ellen játszottunk, s bár az utolsó pillanatig küzdöttünk, rengeteget hibáztunk, s ez okozta a vesztünket. A védekezésünkön kell javítanunk, s összeszedni magunkat a bronzmeccsig, hogy megszerezzük a harmadik helyet.”

A második, diósgyőri meccs is hasonlóan kiélezett összecsapást hozott. A DVTK ezúttal is vezetett, igaz csak átmenetileg, de a Győr ismét fordítani tudott.

A vendégek az utolsó negyedben pedig már kézben tartották a meccset, és ha kis különbséggel is, de győzni tdutak, 64–61-es sikerükkel pedig meg is nyerték az egyik fél második sikeréig tartó elődöntőt.

A találkozó alapvetően két amerikai légiós, a diósgyőri Brittainey Raven és a győri Natalie Hurst pontbárbajáról szólt. Kettejük csatáját a három triplát is jegyző DVTK-játékos nyerte 22–21-re, ám neki kevesebb segítője akadt, mint győr kolléganőjének, így a mérkőzés végén nem örülhetett. A győrieknek hosszabb volt a kispadjuk, a csereként beálló játékosok 13 pontot tettek be a közösbe, míg a hazaiaknál csak hetet, ez pedig sokat számított a szoros meccs végeredményénél.

A diósgyőriek edzője, Persztegi Nagy Ákos szerint ehhez a játékvezetők ténykedése is hozzájárult, megfogalmazása szerint a bírók megakadályozták a győzelmüket.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
WORK FORCE DVTK MISKOLC–HAT-AGRO UNI GYŐR 61–64 (17–18, 11–14, 20–12, 13–20)

Miskolc,
Városi Sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Papp P., Szabó G., Pozsonyi
DVTK: Bukovszki 4, RAVEN 22/9, Skorics 12, SANFORD 10, Bozóki 6. Csere: Szabó P. 5, Dubei, Fürtös 2
GYŐR: HURST 21/3, RASHEED 12, Raksányi 11/3, Őri 2, Lima 5. Csere: Smith 6, Semsei 2, Laklóth 5/3
Az eredmény alakulása. 5. perc: 10–10. 15. p.: 19–23. 17. p.: 23–28. 18. p.: 25–32. 22. p.: 31–34. 27. p.: 39–40. 29. p.: 46–44. 34. p.: 48–54. 38. p.: 54–54. 39. p.: 54–59
Kipontozódott: Skorics (38. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Győr javára
MESTERMÉRLEG
PERESZTEGI NAGY ÁKOS: – Nem játszottunk jó ritmusban, sokat is hibáztunk, de az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Többször sikerült felzárkóznunk, de három, a magyar kosárlabdáért dolgozó, narancsmezes megakadályozta, hogy nyerjünk is. Elnézést kérek, hogy a játékvezetőkkel foglalkozom, pályafutásom során sokszor nem tettem, de most hivatalos jelentést kérek, mert úgy érzem, többször tévedtek a kárunkra.
FŰZY ÁKOS: – Végig bajnokhoz méltóan küzdöttünk – ahogy a szezon során, ezen az elődöntőn is sok nehézséget kellett legyűrnünk. A DVTK nagy szívvel harcolt, a harmadik negyed végén fordított is, de csapatom tartását bizonyítja, hogy higgadt tudott maradni, és nagyobb tapasztalatát kamatoztatva megérdemelten jutott a fináléba.

PNIKK PÉCS–SOPRON 54–64

A Sopron a női kosárlabda NB I elődöntőjének első meccsén, otthon simán, húsz ponttal nyert a PINKK Pécs ellen, úgy hogy már két negyed után is nyolc ponttal vezetett.

A mai, komlói második meccsen azonban már sokkal jobban tartották magukat a baranyaiak. Az első játékrészt hat ponttal, 19–13-ra megnyerték ugyan a soproniak, de a második negyed már a PINKK-é volt.

A baranyaiak elsősorban a kiegyenlített csapatteljesítménynek, és nem utolsó sorban a hatpontos Sarok Nikoletta jó játékának köszönhetően húsz perc után 26–28-ra módosították az állást, vagyis a nagyszünetben már csak két ponttal tartottak előrébb a soproniak, akik az első félidőben kilenc triplakísérletből egyet sem tudtak értékesíteni. A PINKK ötből egynél tartott (Kováts Nóra nevéhez kötődött az egyetlen tripla). A vendégek legeredményesebb pontszerzője két játékrész után a hétpontos Jelena Milovanovics volt.

A folytatásban a hazaiaknál elkapta a fonalat az ukrán Katyerina Dorogobuzova, aki valamivel több mint hat perc alatt két középtávolit és egy közelit is beszórt. A magasbedobó jó játéka azonban önmagában kevésnek bizonyult.

A Sopron elsősorban Shinse Johnson mezőnyből szerzett öt pontjával – benne az első soproni triplával –, illetve büntetőkből tudta növelni előnyét: a folyamatosan feljavuló volt pécsiek, Sara Krinjics és Fegyverneky Zsófia mellett Cserny Réka és Milovanovics is a büntetővonalról volt eredményes. Az utolsó negyed előtt már 11 ponttal, 47–36-ra vezetett a Sopron.

A negyedik negyedet megnyomták a hazaiak, Török Szilvia vezérletével három pontra, 51–48-ra még felzárkóztak, de többre már nem futotta az erejükből.

A pécsi szurkolóknak nem volt jó napjuk, a focicsapat Kaposvár elleni veresége után a „komlói" kosárcsapatuk is kikapott. A Sopron végül 64–54-re nyert, és 2–0-val lezárta a párharcot.

A női NB I történetében jövő hétfőn veszi kezdetét a második Sopron–Győr finálé. Tavaly Fűzy Ákos csapata örülhetett, most visszavághatnak a soproniak.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

PINKK PÉCSI 424–UNIQA EUROLEASING SOPRON 54–64 (13–19, 13–9, 10–19, 18–17)
Komló, 800 néző. Vezette: Győrffy, Hegedűs T., Söjtöry
PÉCS:
Iványi 4, Sarok 6/6, Laczi 2, DOROGOBUZOVA 10, BRUMERMANE 14. Csere: Stewart 5, Török Sz. 7/3, Ruják, Kováts N. 6/6
SOPRON:
FEGYVERNEKY 13, Johnson 9/3, Holt 7, Milovanovics 12, KRNJIC 13. Csere: Zsovár 2, CSERNY 8, Pál
Az eredmény alakulása.
3. perc: 4–4. 6. p.: 4–12. 13. p.: 15–21. 17. p.: 17–23. 23. p.: 28–33. 27. p.: 32–37. 33. p.: 41–51. 37. p.: 50–55
Kipontozódott:
Stewart (39. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:
2–0, a Sopron javára
MESTERMÉRLEG

Roberto Hernández:
– Az egész párharc során jól dolgoztunk, jól kosaraztunk, igyekeztünk magunkból a maximumot kihozni, de ez nem volt elég az egyénileg és csapatként is jobb Sopron ellen. A két meccs alapján nem igazán értem a büntetőarányokat a két gárda között.
Székely Norbert: – Ha színvonalában nem is, a küzdelemben és a kosárlabda népszerűsítésében volt olyan jó meccs, mint az első. Az utóbbi tíz-tizenkét év legjobb elődöntőjét játszottuk, ezt minden résztvevőnek köszönöm.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik