Férfi kosár: óriási egyéni csúcs, Hanga a forduló legjobbja

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 21:22
Hanga Ádám elképesztő agresszivitással játszott vasárnap este a Manresa férfi kosárlabdacsapatának színeiben, és óriási spanyolországi karriercsúcsot elérve a hátán vitte a katalán együttest a Canarias ellen a bajnokság alapszakaszának 31. fordulójában. Bár a hazaiak győzelme elmaradt, honfitársunk a forduló legjobb egyéni teljesítményét tette le asztalra több kategóriában is.

Hanga Ádám csereként beállva 28 pontos spanyolországi karriercsúcsot dobott, 5 lepattanót szerzett, 4 gólpasszt adott, 2 labdát szerzett, 3 blokkja volt, 9 faultot harcolt ki és összességében 37-es VAL-lal zárt, ami szintén élete, valamint a forduló legjobbja. Hanga Ádám csereként beállva 28 pontos spanyolországi karriercsúcsot dobott, 5 lepattanót szerzett, 4 gólpasszt adott, 2 labdát szerzett, 3 blokkja volt, 9 faultot harcolt ki és összességében 37-es VAL-lal zárt, ami szintén élete, valamint a forduló legjobbja.

Mezőnyből 13 kísérlete volt, melyek közül 8 sikeres volt, ezek közül 6 érkezett a triplavonalon túlról, és 3 hárompontosa jó is volt. A büntetőket 75 százalékkal (12-ből 9) értékesítette, s teljesítménye értékét növeli, hogy mindezt 26 játékperc alatt hozta össze.

A derbit Hanga kiemelkedő játékával sem tudta megnyerni a Manresa, amely 93–86-ra kapott ki a rájátszásért küzdő Canariastól. Az már korábban eldőlt, hogy a katalánok búcsúznak az élvonaltól az alapszakasz végén.

Lóránt Péter sokat játszott és meg is szórta magát az olasz Virtus Roma színeiben a Biella ellen, a harmadik helyezett fővárosiak pedig nyertek a sereghajtó otthonában a magyar nagyember hathatós segítségével. Ha az utolsó alapszakasz-fordulóban hazai környezetben diadalmaskodnak Lóránték, akkor a harmadik pozícióból kezdhetik a rájátszást.

Lóránt csereként 20 percet kapott, ezalatt 11 pontot szórt 8-ból 5-ös „mezőnyözéssel” (1-ből 1 tripla), ezen felül 5 lepattanót szerzett, s volt egy kiharcolt faultja, a negatív oldalra pedig egy labdaeladást jegyeztek fel nála a 85–78-as római sikerrel végződött találkozón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik