Férfi kosár: Hangát kivásárolná szerződéséből Lóránt csapata

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.04.23. 08:33
null
Hanga Ádám csatlakozhat Lóránt Péter mellé a Virtus Romában (Fotó: acb.com)<br />
A spanyol Manresa férfi kosárlabdacsapatának magyar légiósát, Hanga Ádámot kivásárolná élő szerződéséből a Lóránt Pétert is foglalkoztató olasz Virtus Roma, és vele együtt indulna harcba az olasz Serie A bajnoki címéért.

 

Több tekintélyes európai kosárlabda-portál – a sportando.net és a gigantes.com – is megerősítette, hogy az olasz élvonal jelenleg harmadik helyezett klubja, a Virtus Roma hazánk legmagasabban jegyzett kosárlabdázójával tömné be azt a lyukat aktív rotációjában, mely a nigériai nemzeti hős, Adeola Dagunduro elhúzódó sérülése miatt tátong a keretben. Amennyiben nem sikerül Hanga szerződtetése Manresából, úgy megvan az elméleti „B-terv” is a fővárosiak számára, méghozzá a dominikai Manny Quezada személyében, aki a szintén ACB-s Joventut Badalona légiósa jelenleg, s hasonlóan élő szerződésből vásárolná őt ki a Virtus.

A Serie A, valamint az ACB Liga átigazolási szabályzata lehetővé teszi, hogy az alapszakasz végéig (pontosabban a rájátszás kezdete előtt 48 óráig bezárólag) a bajnokságok között még történhessen játékostranzakció, így a Roma ki tudja vásárolni az élő szerződéssel rendelkező Hangát, amennyiben a felek erről még időben meg tudnak egyezni.

Hanga ebben a szezonban eddig 29 mérkőzésen lépett parkettre a Manresa színeiben (összesen egy találkozót hagyott ki, kisebb hasfalhúzódása miatt), melyeken 10.9 pontos átlagot ért el, ami mellett meccsenként 4.5 lepattanót (csapata legjobbja ezzel a csupán 6 találkozón lehetőséget kapó Nemanja Alekszandrov statisztikáit figyelmen kívül hagyva), 2.1 gólpasszt, 1.2 szerzett labdát (csapata legjobbja), 0.7 blokkot, illetve 2.1 eladott labdát szállított fellépésenként. Mezőnyből a kétpontosokat 44.5 százalékkal, míg a triplákat 34.7-es pontossággal dobta honfitársunk, aki a büntetőket 70.2 százalékkal értékesítette, s a katalánok legtöbbet a vonalon járó játékosa volt a szezonban.

Hanga a csupán 6 győzelmet elkönyvelő, sereghajtóként álló Manresa után egy teljesen más helyzetben lévő együtteshez szerződhetne, ugyanis a Virtus még két alapszakasz-találkozót játszik, s viszonylag könnyű a sorsolása, így bár nem léphet feljebb a harmadik helynél, nagy meglepetés lenne, ha ennél a pozíciónál hátrébb csúszna. A 18 győzelem mellett 10 vereséggel rendelkező Roma nem véletlenül igazolna új játékost, hiszen a most megnyert mérkőzése előtti három összecsapását elbukta a Calvani-legénység, s így nem sikerült feljebb kapaszkodnia, pedig az esélye megvolt rá.

A másik, s talán ennél jóval nyomósabb ok az a fővárosiak szűk rotációja, valamint egy második számú játékszervező hiánya. Adeola Dagunduro, a nigériai nemzeti hős korán megsérült, és hónapok óta harcra képtelen, így csak nyolc embert tud érdemben beforgatni a Virtus szakvezetője, így pedig kész „öngyilkosság” lenne nekimenni annak a playoffnak, melynek akár már az első körében is hét mérkőzésesre nyúlhat a párharc.

Faisal Adent, akit a klub (olcsón) igazolt Dagunduro pótlására, két hete tette ki a Virtus, ugyanis a D-League-ből szerződtetett hátvéd nemcsak gyenge teljesítményt nyújtott, de hozzáállás is gondokat tapasztaltak nála, egyénieskedő stílusával nem tudott beilleszkedni a római közösségbe.

A Roma jelenleg a Varese és a Sassari mögött, de az euroligás Milano, Siena, Cantu triót megelőzve a 16 csapatos Serie A harmadik helyén áll, az Olasz Kupában pedig az elődöntőig jutott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik