Kosárlabda: a fizetési haladék Eb-rendezést érhet Szlovéniának

Vágólapra másolva!
2010.12.02. 18:37
Borut Pahor, Szlovénia miniszterelnöke bejelentette, egyezségre jutott a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) illetékeseivel a rendezési jogok kifizetésével kapcsolatban, így él az ország pályázata a 2013-as férfi Európa-bajnokságra. A rendezési jogot vasárnap ítélik oda.

Sok európai országhoz hasonlóan Szlovénia is pénzügyi nehézségekkel küzd, a központi kiadások megnyirbálására kényszerül, és nem tudta volna egy összegben kifizetni a rendezési jogok díját. A FIBA a héten beleegyezett abba, hogy az ország három részletben, három év alatt szurkolja le a pénzt, ennek fényében Pahor bízik abban, hogy Szlovénia megkapja a 2013-as kontinenstorna megrendezésének jogát.

A FIBA vasárnap határoz a helyszínről; délnyugati szomszédunk esélyeit növeli, hogy rajta kívül más nem pályázik az EuroBasket 2013 megrendezésére. A következő férfi Európa-bajnokság házigazdája Litvánia lesz 2011. augusztus 31. és szeptember 18. között; a 24 csapatos torna két még kiadó helyéért Magyarország, Portugália és Finnország vív meg jövő augusztusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik