Kosárlabda: több mint hétezren a Lakers barcelonai edzésén

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 17:11
Több mint hétezer rajongó, többségükben iskolások vettek rész az Európában túrázó amerikai kosárlabdacsapat, az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers szerdai barcelonai edzésén. Az érdeklődés elsősorban Pau Gasolnak, a Lakers spanyol (közelebbről katalán) csillagának, a Barcelona egykori játékosának szólt.

„Nem tudok mást mondani, mint hogy egy nagy álmom válik most valóra – mondta a Barcelona ellen csütörtök este a Lakers színeiben pályára lépő center. – Feldob, mennyire lelkesek és büszkék a helyiek attól, hogy itt vagyunk."

Gasol korábban már kétszer járt európai bemutató mérkőzésen NBA-csapattal, ám 2003-ban és 2007-ben még a Memphis Grizzlies küldöttségével érkezett.

„Nem lesz egyszerű este, hiszen nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy a Barcelona ellen lépjek pályára. Itt nőttem fel, itt lettem kosárlabdázó, szóval biztosan mindenféle érzések kavarognak majd bennem" – mondta Gasol, aki ezekben a napokban alkalmi idegenvezetőként is tevékenykedik a Lakers mellett.

A Los Angeles-iek hétfőn, első európai fellépésükön súlyos vereséget szenvedtek Londonban; a meccsen sem Gasol, sem a Lakers másik húzóembere, Kobe Bryant nem nyújtott maradandó teljesítményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik