„Krypto-Nate” okozta Superman vesztét a zsákolóversenyen

Vágólapra másolva!
2009.02.15. 12:34
Nate Robinson nyerte meg a zsákolóversenyt az arizonai Phoenix-ben zajló 58. NBA All Star-gálán. A zöldben rikító „Krypto-Nate” a Superman-jelmezes címvédőt, Dwight Howardot utasította maga mögé – Howard segítségével. A hárompontosdobó-versenyt a Miami Heat játékosa, Daequan Cook nyerte meg Rashard Lewis és Jason Kapono előtt.
175 centivel nem is olyan rossz, ugye?
Fotó: Reuters
175 centivel nem is olyan rossz, ugye?
175 centivel nem is olyan rossz, ugye?
Fotó: Reuters
175 centivel nem is olyan rossz, ugye?
Noha az igazi nagy durranás, a Kelet–Nyugat összecsapás még hátravan az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 58. All Star-gáláján, de eddig is akadt izgalom bőven a Phoenixben zajló rendezvényen.

A New York Knicks játékosa, Nate Robinson nyerte meg a hagyományosan megrendezésre kerülő, és a rajongók között nagy népszerűségnek örvendő zsákolóversenyt. Robinson a szurkolók szavazatainak 52%-át begyűjtve végzett az élen, a döntőben a címvédő Dwight Howardot, az Orlando Magic játékosát megelőzve.

Robinson (aki 2006-ban is megnyerte a versenyt) nem mindennapi módon lett első, hiszen legnagyobb ellenfele segítségét is igénybe vette. A zöld színű Knicks-mezben virító „Krypto-Nate” ugyanis a Superman-palástot viselőHowardot ugrotta át, és úgy húzta a gyűrűbe a labdát – és ahogy azt a filmből is tudjuk, a kryptonit ellen még a szuperhős is tehetetlen.

A sportszerűen segédkező tavalyi győztes így beszélt erről a verseny után: „A gálának az a célja, hogy jól érezzük magunkat. Tisztességesen nyert, a közönségnek tetszett a trükkje. A látványos műsor a fontos, nem az, hogy ki nyer.”

Robinson teljesítménye azért is fantasztikus, mivel a Knicks játékosa csupán 175 centiméterre nőtt – szóval finoman szólva is „jó rugókkal” rendelkezik.

ZSÁKOLÓVERSENY


A hárompontosdobó-versenyen is új bajnokot avattak, Daequan Cook véget vetett Jason Kapono két éve tartó uralkodásának. A Miami Heat hátvédje hosszabbításban győzte le az orlandói Rashard Lewist (úgy tűnik, a Magic-játékosoknak „ezüstérmek” jutottak ez alkalommal). A címvédő Kapono a harmadik helyen végzett.

TRIPLADOBÓ-VERSENY



Az igazi csemege, a két főcsoport válogatottjának összecsapása magyar idő szerint hétfő hajnalban következik – a gálameccset élőben tekinthetik meg a Sport1-en.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik