A Lakers karácsonyhoz hasonlóan újra megszakította a Boston menetelését

Vágólapra másolva!
2009.02.06. 07:18
A Los Angeles Lakers hosszabbítás után 110–109-re győzött a Boston Celtics otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza 98. játéknapjának rangadóján. Lamar Odom 16 másodperccel a vége előtt dobott két pontjára a hazaiak már nem tudtak válaszolni, így megszakadt a 12 mérkőzést számláló győzelmi szériájuk. Érdekesség, hogy karácsonykor is a Lakers vetett véget a Boston akkori nagy menetelésének.
A kép csalóka: végül a Lakers játékosai kerekedtek felül
Fotó: Reuters
A kép csalóka: végül a Lakers játékosai kerekedtek felül
A kép csalóka: végül a Lakers játékosai kerekedtek felül
Fotó: Reuters
A kép csalóka: végül a Lakers játékosai kerekedtek felül

A két csapat karácsonyi ütközetére a Boston sorozatban megvívott 19 győztes találkozóval a háta mögött érkezett, most pedig 12 meccs óta nem talált legyőzőre a Lakers látogatása előtt. Lamar Odom 16 másodperccel a vége előtt értékesített két büntetőt, amivel be is állította a 109–110-es végeredményt.

A Lakersben ezúttal Kobe Bryant meg sem közelítette a néhány napja New Yorkban mutatott formáját (61 pontot dobott a Madison Square Gardenben), ám mivel csapattársai ezen az estén méltó partnerei voltak a pontgyártásban, 26 pontja és 10 lepattanója is elegendőnek bizonyult az újabb presztízsgyőzelemhez. Pau Gasol masszív dupla-duplát ért el (24 pont, 14 lepattanó), a győztes pontokat szerző Odom pedig 20 egységnél állt meg.

A másik oldalon Eddie House és Ray Allen lehetett volna a nyerőember, ám előbbi a negyedik negyed, míg utóbbi a hosszabbítás utolsó pillanatában rontott a hárompontosvonalon túlról. Kevin Garnett (16 pont) sem élete meccsét játszotta, ám ki tudja, mi lett volna az összecsapás vége, ha nem pontozódik ki négy és fél perccel a rendes játékidő vége előtt.

Úgy látszik, nem vágta a földhöz a Philadelphia játékosait a hír, mely szerint klasszisuk, Elton Brand szezonja vállsérülése miatt máris véget ért, a 76ers ugyanis öt ponttal legyőzte az Indianát. A sikerhez Willie Green (23 pont) és Andre Iguodala (20 pont) jó teljesítménye mellett Samuel Dalembert (18 pont, 20 lepattanó) pazar palánk alatti játéka is kellett.

A nap harmadik mérkőzése alakult a legsimábban, a Utah 115–87-re verte meg hazai pályán a négy meccs után veszítő Dallast. A Jazz sikeréhez Deron Williams 34 ponttal és 12 assziszttal járult hozzá, de a szezon során először kezdő, és 20 pontot dobó Kyle Korver is kitett magáért. A másik oldalon 18 pontjával Josh Howard volt a legeredményesebb, miközben Dirk Nowitzki csak 14 pontig jutott.

NBA

ALAPSZAKASZ, 98. JÁTÉKNAP
Boston Celtics–Los Angeles Lakers 109–110 – h. u.
Philadelphia 76ers–Indiana Pacers 99–94
Utah Jazz–Dallas Mavericks 115–87
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik