Nagy hangulat, hősies Vajda, kiváló Iványi: nyolc között a Pécs!

Vágólapra másolva!
2009.01.30. 19:46
Remek hangulatban nagyon szép győzelmet aratott a MiZo Pécs női kosárlabdacsapata az Euroliga nyolcaddöntőjében: a baranyaiak 65–57-re verték az olasz Veneziát, így 2–0-ra megnyerték a párharcot, és bejutottak a legjobb nyolc közé!
Érthető a pécsi lányok öröme: remek győzelemmel léptek tovább!
Fotó: Laufer Péter
Érthető a pécsi lányok öröme: remek győzelemmel léptek tovább!
Érthető a pécsi lányok öröme: remek győzelemmel léptek tovább!
Fotó: Laufer Péter
Érthető a pécsi lányok öröme: remek győzelemmel léptek tovább!

Mindenki fehérbe! – szólt a pécsi kosárlabdacsapat kérése az olasz Venezia elleni Euroliga-nyolcaddöntő előtt, és a szurkolók teljesítették is ezt: fehérbe öltözött a Lauber Dezső sportcsarnok nagy része a kulcsfontosságú találkozóra.

Ezután a csapaton volt a sor, hogy teljesítse a szurkolói óhajt, és az idegenbeli, hideglelős végjátékban kivívott siker után otthon is legyőzze, ezzel pedig kiejtse az olasz gárdát.

Ehhez képest nem kezdődött valami jól, hisz az első 2:13-ban csak a vendégek dobtak pontot (0–6), de a MiZo játékosai összekapták magukat, és zsinórban hét pontot elérve fordítottak. A „hullámzásból” ennyi elég is volt a két gárdának, a nyitó negyedben már nem engedték szökni a másikat, végül Somogyi Andrea ziccere után 19–18-as pécsi vezetéssel folytatták a csapatok.

A Pécs a közönség buzdítása mellett elhúzott nyolccal, majd kilenccel is, a Venezia viszont triplákkal csökkentette a különbséget. A sérülten játszó, hősiesen küzdő Vajda Anna pontszerzésben és lepattanószerzésben is jeleskedett, a félidőre a „pontot” (pontokat…) viszont Cirone tette le egy hármassal. Szünetben 37–32-re vezettek a baranyaiak, még úgy is, hogy kintről nem céloztak valami jól…

Vajda aztán megmutatta, hogyan kéne kintről (hármassal kezdte a második félidőt), cserébe a kissé lyukas védekezés miatt az olaszok betörésekből válaszolni tudtak.

A Venezia áttért zónára, „ajándékba” rögtön kapott is egy triplát, Kelly Anne Mazzantétól, a különbség pedig kétszámjegyűre hízott – azonnal jött is az időkérés. Nem segített sokat, a MiZo tartotta a fórt a játékrész nagy részében, bár a Venezia a végére visszakapaszkodott mínusz hatra (49–43).

Ez persze még mindig tökéletes eredmény volt, csak nem kellett az olaszoknak közelebb kerülniük… Nem is kerültek, legalábbis jó ideig, sőt, a fantasztikus hangulatot teremtő drukkerek buzdítása mellett ismét meglett a tíz!

Sőt, Iványi Dalma zseniális asszisztja után a tizenkettő is, de hogy a hajrá ne legyen izgalommentes, arról több labdaeladás után az olaszok gondoskodtak – még jó, hogy Cirone triplája kulcsfontosságú pillanatban leperdült. Ohlde kosarával megint közte tíz volt, innen meg nem volt visszaút: a közönség ollézott, a Pécs tartotta az előnyt, ezzel pedig bejutott a női Euroliga legjobb nyolc csapata közé – teljesen megérdemelten!

„Nagyon örülök, hogy Vajda Nusi vállalni tudta a játékot, ilyen meccsekért és ilyen közönségért érdemes dolgozni. Két év után jutottunk be ismét a nyolc közé, kellett már ez a siker. Tudtuk, hogy mit játszanak az olaszok, kivédekeztük őket, mindenki fegyelmezetten harcolt. Fantasztikus mérkőzés volt!" – nyilatkozta a meccs után Fűzy Ákos, a Pécs szakvezetője.

NŐI KOSÁRLABDA, EUROLIGA

NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MIZO PÉCS 2010–UMANA REYER VENEZIA (olasz) 65-57 (19-18, 18-14, 12-11, 16-14)
Pécs, 4000 néző. V: Dolinek (cseh), Nitu (román), Glisics (szerb)
PÉCS: IVÁNYI 7, Sarok, MAZZANTE 9/3, VAJDA 17/3, OHLDE 15 Csere: Raksányi 2, Queenan 7, Török 2, Somogyi A. 2, Ruják 4, Mészáros
VENEZIA: SOTTANA 9/3, Ballardini 3, Andrade 5/3, Jokic 8, HAYDEN-JOHNSON 13
Csere: Nadalin 4, CARSON 12/3, Cirone 3/3, Vujovics
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0-6. 4. p.: 7-6. 6. p.: 13-8. 10. p.: 17-18. 15. p.: 30-20. 20. p.: 37-32. 24. p.: 46-36. 30. p.: 49-43. 35. p.: 57-45
Kipontozódott: Andrade (36. p.)
MESTERMÉRLEG
Fűzy Ákos: „Végig ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést, remekül védekeztünk, nagyon boldogok vagyunk, hogy továbbléptünk. Nincs még vége, nincs még vége, nincs még vége…”
Massimo Riga: „Mi még csak ismerkedünk az Euroliga légkörével, egy fantasztikus közönség előtt egy agresszíven, gyorsan játszó ellenféllel szemben ennyire tellett."
A párharc végeredménye: 2-0- a Pécs javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik