Ez már durva! Megvan a Celtics tizenkilencedik győzelme sorozatban

Vágólapra másolva!
2008.12.24. 09:37
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Boston Celtics 110-91-re verte meg a Philadelphia 76ers együttesét. A bajnokcsapat ezzel új klubcsúcsot állított föl: még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy a Celtics sorozatban 19 győzelmet arasson. A Boston legközelebbi ellenfele a New Orleans Hornets otthonában diadalmaskodó Los Angeles Lakers lesz.
Paul Pierce (balra) tíz pontot termelt
Fotó: Reuters
Paul Pierce (balra) tíz pontot termelt
Paul Pierce (balra) tíz pontot termelt
Fotó: Reuters
Paul Pierce (balra) tíz pontot termelt

Mostmár a New England Patriotséhoz hasonló sorozaton ügyködik a Celtics. Végül is érthető, hisz az amerikaifutball utóbbi éveinek meghatározó alakulata is bostoni kötődésű.

Az előző szezonban a Pats úgy bukta el a Super Bowlt, hogy előtte tönkreverte a ligát. Szinte valamennyi meccsét megnyerte, „mindössze” a döntőben maradt alul a New York Giants együttesével szemben.

Persze az NBA-ben lehetetlen egy alapszakaszt veretlenül megvívni, de az, hogy egy csapat sorozatban 19 mérkőzést nyerjen, mindenképpen történelmi bravúr. Klubtörténeti biztos, mert a csapat az 1981–1982-es szezonban is „csak” 18-at (mármint mérkőzést) tudott megnyerni egyhuzamban.

Persze Bostonban (az amerikaifutball-csapat előző szezonja óta) mindenki tudja, semmit sem érnek a győzelmek a bajnoki cím nélkül.

"Kapunk valamit azért, mert tizenkilenc meccset nyertünk meg zsinórban? Egy új autót? Ha valaki tud róla, szóljon nekem is” - kérte a mérkőzés után Paul Pierce (aki a találkozón 10 pontig jutott), utalva arra, hogy a csapat számára a címvédés az egyetlen kitűzött cél.

Kevin Garnett (18), Rajon Rondo (18), Ray Allen (16), Leon Powe (15) és Eddie House (13) mondhatja el még bostoni oldalon, hogy kétszámjegyű pontmennyiséget termelt.

A liga kezd hasonlítani a 80'-as évekre, amikor is a Larry Bird, Robert Parish és Kevin McHale fémjelezte Celtics a Los Angeles Lakersszel vívott ádáz csatákat.

Érdekes, hogy most pont a sorozatban 33 megnyert mérkőzéssel ligacsúcsot tartó Lakers lesz az, amely a következő játéknapon megakadályozhatja a bajnokcsapatot zsinórban 20. győzelmének megszerzésében.

NBA

ALAPSZAKASZ, 57. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks–Oklahoma City Thunder 99–88
Indiana Pacers–New Jersey Nets 107–108
Charlotte Bobcats–Washington Wizards 80–72
Cleveland Cavaliers–Houston Rockets 99–90
Miami Heat–Golden State Warriors 96–88
Boston Celtics–Philadelphia 76ers 110–91
Detroit Pistons–Chicago Bulls 104–98
Milwaukee Bucks–Utah Jazz 94–86
New Orleans Hornets–Los Angeles Lakers 87–100
Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 100–82
San Antonio Spurs–Minnesota Timberwolves 99–93
Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 101–92
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik