A Lakers továbbra is hibátlan, a bajnok Boston viszont kikapott

Vágólapra másolva!
2008.11.02. 09:04
Az NBA 5. játéknapján 14 mérkőzést játszottak, és ezek közül csak négy találkozón született vendégsiker. A címvédő Boston Celtics a harmadik meccsén, az Indiana Pacers vendégeként elszenvedte az első vereségét, az elmúlt szezon másik nagydöntőse, a Los Angeles Lakers viszont győzött Denverben.
Pau Gasol (balra) és Kobe Bryant újra győzelemre vezette a Lakerst
Fotó: Action Images (archív)
Pau Gasol (balra) és Kobe Bryant újra győzelemre vezette a Lakerst
Pau Gasol (balra) és Kobe Bryant újra győzelemre vezette a Lakerst
Fotó: Action Images (archív)
Pau Gasol (balra) és Kobe Bryant újra győzelemre vezette a Lakerst

Az NBA 5. játéknapja előtt a Lakers szurkolói félthették kedvenc csapatukat, hiszen a jó erőkből álló Denver otthonában nem könnyű nyerni. Ugyanakkor a Boston hívei reménykedhettek, hogy az igazán nagy klasszisokkal nem rendelkező Indiana ellen idegenben is sikeresek lehetnek Kevin Garnették.

Nos, ehhez képest a bajnok Celtics elszenvedte az első kudarcát a idényben, míg az előző évad másodikja, a Los Angeles-i gárda győzött, és ezzel továbbra is hibátlan a mérlege.

A Boston játékáról sokat elmond, hogy mindössze 79 pontra volt képes Doc Rivers csapata a Pacers ellen, és a kezdő ötösből Rajon Rondo 25 perc alatt csak két pontot szerzett, míg Kendrick Perkins 20 perc alatt egyet sem.

A vendégeknél egyébként a 18 pontig és 14 lepattanóig jutó Kevin Garnett volt a legeredményesebb, akinek az indianapolisi meccs volt az 1001. alapszakasz-mérkőzése.

A hazaiaknál Danny Granger és T.J. Ford vitték a prímet, előbbi 20, utóbbi 19 pontot szerzett. A Pacers egyébként a másodikat leszámítva mindegyik játékrészben jobb volt riválisánál, és teljesen megérdemelten kerekedett a Celtics fölé 95–79-re.

A Lakers Nuggets elleni sikere már közel sem volt ennyire egyértelmű, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban. A harmadik negyed elején egy Allen Iverson-tripla után például még a hazaiak vezettek 63–54-re, míg a szakasz utolsó percében Lamar Odom két értékesített büntetőjével már egyenlíteni tudott Phil Jackson alakulata.

Az utolsó játékrészben aztán beindult a Kobe Bryant-show. A Lakers sztárja 14 pontot dobott ekkor, és ezzel végül hétpontos győzelemhez segítette övéit.

A hazaiaknál Kenyon Martin (18 pont) és Anthony Carter (20 pont) volt a legeredményesebb, de az összesen 33 pontig jutó Bryantet ők sem tudták ellensúlyozni, ráadásul utóbbinak segítője is akadt, hiszen a 16 pontot és 16 lepattanót jegyző Pau Gasol is nagyban hozzájárult a vendégdiadalhoz.

A Lakers ezzel három meccs után három győzelemmel áll, ezt pedig a Los Angeles-i csapaton kívül csak a Toronto Raptors (az 5. játéknapon a Bucks ellen nyert szoros meccsen, idegenben), a Houston Rockets (könnyed hazai siker a Thunder ellen) és a New Orleans Hornets (12 pontot vert rá otthon a Cavaliersre) mondhatja el magáról.

Igaz, hogy az Atlanta, a Detroit és a Utah is veretlen, de e gárdák egy meccsel kevesebbet játszottak.

NBA

5. játéknap
Atlanta Hawks–Philadelphia 76ers 95–85
Charlotte Bobcats–Miami Heat 100–87
Indiana Pacers–Boston Celtics 95–75
Orlando Magic–Sacramento Kings 121–103
Detroit Pistons–Washington Wizards 117–109
New Jersey Nets–Golden State Warriors 97–105
Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 85–95
New Orleans Hornets–Cleveland Cavaliers 104–92
Chicago Bulls–Memphis Grizzlies 96–86
Houston Rockets–Oklahoma City Thunder 89–77
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 87–91
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 97–104
Utah Jazz–Los Angeles Clippers 101–79
Phoenix Suns–Portland Trail Blazers 107–96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik