A hetediken megtörte a Spurs a New Orleans-i csarnok varázslatát

Vágólapra másolva!
2008.05.20. 07:38
Hiába reménykedtek a New Orleans hívei, hogy csapatuk megőrzi makulátlan hazai mérlegét, és továbblép a Nyugati Főcsoport döntőjébe: a címvédő San Antonio Spurs Ginóbili vezérletével 91–82-re győzött a Hornets otthonában, így bejutott a Lakers elleni konferenciafináléba.
Levonul a győztes: a 26 pontos Manu Ginóbili pacsizik a drukkerekkel a meccs után
Fotó: Reuters
Levonul a győztes: a 26 pontos Manu Ginóbili pacsizik a drukkerekkel a meccs után
Levonul a győztes: a 26 pontos Manu Ginóbili pacsizik a drukkerekkel a meccs után
Fotó: Reuters
Levonul a győztes: a 26 pontos Manu Ginóbili pacsizik a drukkerekkel a meccs után

Mindössze a harmadik idegenbeli győzelem huszonöt második körös mérkőzésen: ebből is látszik, hogy mekkora bravúrt hajtott végre a konferenciadöntőt a New Orleans Arenában aratott diadallal kivívó San Antonio.

Persze másképp is megközelíthetjük a dolgot: az idegek csatájának (is) számító sorsdöntő, hetedik mérkőzésen a sokkal nagyobb playoff-rutint begyűjtő Spurs egyszerűen jobban bírta a gyűrődést a Hornetsnél.

„Lehet, hogy kicsit már öregek vagyunk, de a miénk az egyik legravaszabb csapat a ligában, ráadásul fantasztikus az edzői stábunk. És ma végre nem követtünk el ostoba hibákat” – mosolygott a meccs után Robert Horry.

A Spurs megnyerte az első három harmadot, és már 71–54-re is vezetett, mikor Chris Paul utolsó rohamra vezényelte a Hornetst. Az irányító mellé felnőtt Jannero Pargo is, aki elkezdte beszórni a triplákat, így másfél perccel a vége előtt már csak három pont volt a vendégek előnye.

Pargo ekkor az egyenlítésért is ráemelt egy hármast, de hibázott, Parker ellenben a másik oldalon büntetett, és innen már nem volt visszaút.

„Örülök, hogy vége. A Hornets egy pokolian kemény csapat, csodás évet zártak. Nem kétséges, hogy eljön még az ő idejük” – méltatta az ellenfelet Gregg Popovich, a San Antonio vezetőedzője.

A másik oldalon Byron Scott hasonló gondolatokat fogalmazott meg.

„Az nem megy, hogy egy csapat, ami az utóbbi időkben a rájátszást sem érte el, egyből bajnokságot nyerjen. Büszke vagyok a fiaimra. Amikor elkezdjük a felkészülést a következő szezonra, azt fogom mondani nekik: gondoljanak vissza arra, hogy érezték magukat a mai meccs után. A következő szintre kell lépnünk, de jó irányba haladunk” – mondta.

A San Antonio Spurs a Los Angeles Lakersszel játhatja a konferenciadöntőt. Gregg Popovich karrierje 100. playoff-győzelmét aratta, ezzel feljött Larry Brownnal holtversenyben az NBA örökranglistájának 3. helyére.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
New Orleans Hornets–San Antonio Spurs 82–91
A négy győzelemig tartó párharcot a Spurs 4–3-ra nyerte, és bejutott a főcsoportdöntőbe, ahol a Los Angeles Lakers lesz az ellenfele.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik