A Boston elszenvedte idei első playoff-vereségét Atlantában

Vágólapra másolva!
2008.04.27. 09:31
Magyar idő szerint vasárnapra virradóra négy mérkőzést játszottak az NBA rájátszásban. A négy meccs közül kettőn született hazai siker. A Celtics elszenvedte idei első playoff-vereségét a Hawks otthonában, míg a Jazz szoros meccsen nyert a Rockets ellen. A Lakers és a Magic idegenben győzött.
Fotó: Reuters/ Ramin Rahimian
Fotó: Reuters/ Ramin Rahimian

A Keleti főcsoportot toronymagasan megnyerő Boston két nagyarányú (104–81 és 96–77) hazai győzelem után 102–93 arányban kikapott az Atlanta Hawks vendégeként a főcsoport-negyeddöntő harmadik meccsén.

A Utah egy nagyon szoros meccset játszott hazai pályn a Houston ellen. A Jazz elsősorban annak köszönhette győzelmét, hogy a második negyedben tíz ponttal bizonyult jobbnak a vendégeknél.

A Jazzban a szokásoknak megfelelően ezúttal is Deron Williams bizonyult a nyerőembernek, 17 pontjával és 9 lepattanójával, de nagyban hozzájárult a sikerhez, hogy a kezdőötösből mindenki tíz pont fölött dobott.

A Magic megszerezte harmadik győzelmét a Toronto ellen, így összesítésben 3–1-re vezet.

Az Orlandóban Hedo Turkoglu, Rashard Lewis, Dwight Howard, és Jameer Nelson is kimagasló teljesítményt nyújtott. A másik oldalon Chris Bosh hiába dobott 39 pontot, és szedett le 15 lepattanót, nem akadtak társai, így csapata vereséget szenvedett.

A Los Angeles Lakers elsősorban ponterősebb cseresora, és a 22 pontot, 8 asszisztot, és 7 lepattanót jegyző Kobe Bryant révén győzte le nagyarányban a Denvert.

A Lakers ezzel már 3–0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

NBA, RÁJÁTSZÁS

Nyugati főcsoport
Denver Nuggets Los Angeles Lakers 84–102
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–0 a Lakers javára
Utah Jazz Houston Rockets 86–82
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–1 a Jazz javára
Keleti főcsoport
Toronto Raptors Orlando Magic 94–106
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–1 a Magic javára
Atlanta Hawks Boston Celtics 102–93
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–1 a Celtics javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik