Kobe Bryant elrontotta Shaquille O’Neal phoenixi bemutatkozását

Vágólapra másolva!
2008.02.21. 08:41
Összesen tizenketten dobtak legalább harminc pontot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tegnapi játéknapjának mérkőzésein. Kobe Bryant 41 pontot szórt Phoenixben, mikor csapata a Suns otthonában vendégeskedett, és végül gólzáporos meccsen diadalmaskodott. Shaquille O'Neal bemutatkozása tehát nem sikerült tökéletesre: mindössze tizenöt pontot dobott. A Dallas Mavericks a frissen érkezett Jason Kiddel kiegészülve kapott ki. Ugyancsak a vesztesek sorát erősíti a Boston Celtics, illetve a sorozatban másodszor veszítő Detroit Pistons.
Kobe Bryant Shaquille O'Neal nyakában: a pályán - ellenfélként - nincs barátság
Getty Images
Kobe Bryant Shaquille O'Neal nyakában: a pályán - ellenfélként - nincs barátság
Kobe Bryant Shaquille O'Neal nyakában: a pályán - ellenfélként - nincs barátság
Getty Images
Kobe Bryant Shaquille O'Neal nyakában: a pályán - ellenfélként - nincs barátság

Külön csemegét szolgáltatott a Los Angeles Lakers phoenixi vendégszereplése alkalmával Shaquille O’Neal debütálása a hazai csapatban, hiszen a klasszis center 1996-tól 2004-ig a vendégek csapatában játszott - nem utolsósorban három bajnoki aranygyűrűt szerezve.

Kobe Bryant viszont minden tőle telhetőt megtett, hogy elrontsa egykori csapattársa "első" meccsét, és ez sikerült is neki. Közel negyvenhat perc leforgása alatt 41 pontig, a nemrég Memphisből Los Angelesbe igazolt Pau Gasol pedig 29 pontig jutott. A palánkok alatt azonban nem ő, hanem Lamar Odom uralkodott, ezt 22 pontja mellé leszedett 11 lepattanója is jelzi.

O’Neal bemutatkozás így nem sikerült tökéletesre, a veterán center csak 15 pontot dobott és kilenc lepattanót gyűjtött össze. Ez utóbbi területen két csapattársa is megelőzte: Amare Stoudemire (15) és Grant Hill (10), de az is igaz, hogy mindketten többet voltak pályán. Összegezve: nem sikerült tökéletesre, de nem is sikerült annyira rosszul Shaquille O’Neal bemutatkozása sokadik új csapatában, hiszen fantasztikus meccset láthattak a nézők.

Ha már a debütálásoknál tartunk: Jason Kidd dallasi bemutatkozás sem úgy alakult, ahogy az érintett - és csapattársai - várták. Gyorsan szaladjunk át Kidd statisztikai adatain: nyolc pont, hat lepattanó és öt gólpassz állta neve mellett a jegyzőkönyvben. Ennek ellenére Kidd nem játszott rosszul, és Dirk Nowitzki is megpróbálta kipréselni magából a legtöbbet.

A bedobó 31 pontot szórt, összeszedett nyolc lepattanót, de csapata így sem bírt a New Orleans Hornets gárdájával, ahol elsősorban Chris Paul (31 pont, 11 gólpassz), David West (18 pont, 8 lepattanó) és a hárompontos-specialista Peja Sztojakovics (18 pont) villogott.

Negyven pontot szerzett Chris Bosh Torontóban, de rajta kívül Jose Calderon (19 pont, 13 gólpassz) és a csereként beállt Carlos Delfino (23 pont) remek teljesítményének volt köszönhető a diadal. A vendégeknél ezúttal is a zsákolóbajnokság győztese, egyben az All Star-gálán kezdőként pályára lépő Dwight Howard vezette a csapatot: 37 pontot és 15 lepattanót gyűjtött össze. Bár a Magic jól játszott, ezúttal nem bírtak a hazaiakkal.

Kikapott a Detroit Pistons és a Boston Celtics, amely tizenegyedik vereségét szenvedte el a szezonban. A jó kezdés után sokan már arról beszéltek, hogy az idei Celtics akár a Michael Jordan vezette Chicago Bulls legendás 72-10-es alapszakaszbeli rekordját is beállíthatja, vagy megdöntheti, de a választ elég hamar, már ötvenkét mérkőzés után megkaptuk.

A fordulóban az említetteken kívül még heten dobtak harminc pontot, vagy a fölött: LeBron James (Cleveland Cavaliers, 31 pont), Danny Granger (Indiana Pacers, 30 pont), Vince Carter (New Jersey Nets, 33 pont), Chauncey Billups (Detroit Pistons, 34 pont), Amare Stoudemire (Phoenix Suns, 37 pont), Corey Meggatte (Los Angeles Clippers, 30 pont) és Ray Allen (Boston Celtics, 32 pont).

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 106. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers New York Knicks 124-84
Toronto Raptors Orlando Magic 127-110
Indiana Pacers Cleveland Cavaliers 97-106
New Jersey Nets Chicago Bulls 110-102 (hosszabbítás után)
Milwaukee Bucks Detroit Pistons 103-98
New Orleans Hornets Dallas Mavericks 104-93
Phoenix Suns Los Angeles Lakers 124-130
Sacramento Kings Atlanta Hawks 119-107
Los Angeles Clippers Memphis Grizzlies 100-86
Goden State Warriors Boston Celtics 119-117
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik