Carmelo Anthony negyvenkilenc ponttal vezette győzelemre a Denvert

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 08:19
Kiválóan dobott a negyvenkilenc pontig jutó Carmelo Anthony a Wshington ellen, és ennek köszönhetően a Denver nyert hazai pályán az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 98. játéknapján. Nagyszerűen muzsikált a Bryant-Gasol kettős az Orlandóban. Jason Kidd karrierje 99. tripla-dupláját érte el a Bobcats ellen. LeBron James remekelt Atlantában.
Carmelo Anthony remek estét zárt, huszonöt mezénykísérletéből tizenkilenc landolt a gyűrűben
Reuters
Carmelo Anthony remek estét zárt, huszonöt mezénykísérletéből tizenkilenc landolt a gyűrűben
Carmelo Anthony remek estét zárt, huszonöt mezénykísérletéből tizenkilenc landolt a gyűrűben
Reuters
Carmelo Anthony remek estét zárt, huszonöt mezénykísérletéből tizenkilenc landolt a gyűrűben

Carmelo Anthony, a Denver játékosa karriercsúcsot állított fel a Washington elleni mérkőzésen, ugyanis a fiatal klasszis negyvenkilenc pontot szerzett magyar idő szerint pénteken hajnalban, és ennek köszönhetően a Nuggets a legutóbbi tíz hazai meccséből a kilencedszer hagyta el győztesen a pályát.

A denveriek tizenötöse huszonöt alkalommal próbálkozott mezőnyből, és ezek közül tizenkilencszer talált be a gyűrűbe, ráadásul mindhárom triplakísérlete eredményes volt. Anthony ezen az estén a büntetővonalról is hibátlanul teljesített, nyolcból nyolcas dobási mutatóval.

A fiatal kiválóság eddigi legjobb teljesítménye negyvenöt pont volt még 2005 december 27-én, a Philadelphia ellen. A Nuggets klasszisa ezzel a negyvenkilenc pontjával a szezonban a harmadik legtöbb pontot érte el egy mérkőzésen, hiszen korábban LeBron James ötvenegyig jutott a Memphisben, míg Anthony csapattársa, Allen Iverson decemberben ötvenet jegyzett a Lakers ellen.

Nagyszerűen teljesített Orlandóban a Los Angeles Lakers két sztárja, Kobe Bryant és Pau Gasol. Előbbi a tripla-duplához is közel járt, hiszen harminchat pontja mellé tíz lepattanót szedett és kiosztott hat gólpasszt is. Azonban csapattársának sem kellett szégyenkeznie, hiszen harminc pontja mellé begyűjtött kilenc lepattanót. Így elsősorban kettejüknek köszönhető a kaliforniaiak sikere a Magic ellen.

Elsősorban Jason Kidd kiváló teljesítményének tudható be a New Jersey idegenbeli sikere. A kiváló játékos ugyanis tizenkilenc pontja mellé tizenegy lepattanót gyűjtött be, és adott tizenhárom asszisztot, amellyel karrierje kilencvenkilencedik tripla-dupláját érte el.

LeBron James is közel járt a tripla-duplához Atlantában. A Cleveland kiválósága huszonhat pontja mellé tizenegy lepattanót szedett, és hét gólpasszt adott, így a Cavaliers öt ponttal behúzta a meccset a Hawks ellen.

ÉSZAK_AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

98. JÁTÉKNAP
Orlando Magic Los Angeles Lakers 113-117
Charlotte Bobcats New Jersey Nets 90-104
New York Knicks San Antonio Spurs 93-99 – hosszabbítás után
Detroit Pistons Portland TrailBlazers 91-82
Phoenix Suns Seattle Supersonics 103-99
Denver Nuggets Washington Wizards 111-100
Toronto Raptors Los Angeles Clippers 98-102
Atlanta Hawks Cleveland Cavaliers 95-100
Minesota Timberwolves Boston Celtics 86-88
Dallas Mavericks Memphis Grizzlies 92-81
Sacramento Kings Utah Jazz 117-104
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik