A Boston egypontos vereséget szenvedett Clevelandben a Cavalierstől

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 07:40
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszában, a 95. játéknap rangadóján a ligaelső Boston Celtics egypontos vereséget szenvedett Clevelandben a Cavalierstől. A házigazdák nyerőembere ezúttal is LeBron James volt: a klasszis 33 pontot dobott, 9 lepattanót szerzett és leosztott 12 asszisztot. Idegenben nyert a Spurs és a Lakers is. A San Antonio az Indiana, a Los Angeles a New Jersey vendégeként tudott begyűjteni újabb győzelmet. A Washington és a Memphis viszont rossz passzban van: mindkét gárda egymás utáni negyedik vereségénél tart.
LeBron James (szemben, Cleveland Cavaliers) megállíthatatlan volt, Kendrick Perkins (balra, Boston Celtics) sem igen tudta hatástalanítani
Getty Images
LeBron James (szemben, Cleveland Cavaliers) megállíthatatlan volt, Kendrick Perkins (balra, Boston Celtics) sem igen tudta hatástalanítani
LeBron James (szemben, Cleveland Cavaliers) megállíthatatlan volt, Kendrick Perkins (balra, Boston Celtics) sem igen tudta hatástalanítani
Getty Images
LeBron James (szemben, Cleveland Cavaliers) megállíthatatlan volt, Kendrick Perkins (balra, Boston Celtics) sem igen tudta hatástalanítani

Parádés meccsen kapta el a Cavaliers a Bostont - a szezonban már második alkalommal -, az első negyed mindjárt 71 pontot, és minimális hazai vezetést hozott. Kiegyenlített mérkőzésen a Cleveland volt előnyben, de a Celtics tapadni tudott ellenfelére és a végén még egy jó hajrát is ki tudott vágni. Az utolsó perchez kétpontos hazai előnnyel értek a csapatok (112-110).

Akkor Zydrunas Ilgauskas dobása célt tévesztett, és Rajon Rondo megkaparintotta a lepattanót, de hiába a bravúr: azzal a lendülettel el is adta a labdát.

Így megint a Lovagok támadhattak, ezúttal a húzóember, James állt bele a dobásba, de ő is rontott, bár az előbb labdát szerző Daniel Gibson a lepattanót begyűjtötte, nagy érdemeket szerezve a győzelemből. Ezután Ilgauskas két büntetőjével négyre nőtt a clevelandi előny (114-110).

A hátralévő mindössze tizenhat másodpercbe belefért Tony Allen elrontott kinti, majd a lepattanó begyűjtését követően Paul Pierce ugyancsak rosszul elsült mezőnydobása. A dudaszó pillanatában aztán egy hárompontossal James Posey csökkente ismét minimálisra a különbséget. A vesztes bostoni együttesből ezúttal hiányzott a sikerek egy kulcsembere, Kevin Garnett.

Kilencedik vereségét szenvedte el a Celtics a szezonban, az ötödiket idegenben, a Cavaliers 27-szer nyert, 15-ször Clevelandben.

Idegenben tudott nyerni a győzelmét csak a 30-19-re megnyerte negyedik negyedben bebiztosító Lakers, amely immár a spanyol világbajnokot, Pau Gasolt is a soraiban tudja.

A hispán klasszis 24 ponttal - 10/15 a palánk alatt, illetve annak közvetlen közelében - és 12 lepattanóval tette le a névjegyét a Los Angeles-i együttesben, amelynek biztos győzelmébe még az is belefért, hogy a kulcsember, Kobe Bryant ezúttal csupán kiegészítő szerepet vállaljon.

Hiába volt ugyanis a pályán 40:23 percet, 3/11-s kétpontos és 0/2-s tripla-mutatójára aligha lehet büszke. Igaz, kisujja kificamodott, de ezt aligha jegyzik meg a krónikások, a hatpontos negatív szezoncsúcsot annál inkább. Bryant ezt megelőzően egy évig nem tudott kétszámjegyű dobóteljesítmény alá menni, most „sikerült”…

Az Indiana 36 pontos első negyeddel kezdett odahaza a Spurs ellen, de mivel a Pacers a második felvonásban összesen dobott 30 pontot - kilencet a harmadik felvonásban -, a találkozót simáén nyerték a végig kiegyensúlyozott vendégek, akik közül heten dobtak legalább tíz pontot. Igaz, Tim Duncan 19 ponttal az egész mezőny legeredményesebbje tudott lenni, de ő legalább letett még mellé 15 lepattanót is.

A bajnokságban csupán kiegészítő szerepre kárhoztatott két csapat, a Memphis és a Milwaukee feszült egymásnak a játéknapon, a találkozót végül a Bucks öt ponttal nyerte. Hiába ugrott meg a Grizzlies az első negyedben (31-23), a vendégek a 32 pontos Mo Williams vezérletével fordítani tudtak.

Ha így folytatja, könnyen negatívba csaphat át a Wizards mérlege: a Philadelphiában ötpontos vereséget szenvedő Washington 24/23-nál jár most, de legutóbbi négy összecsapásukon nem termett babér, pedig azokat megelőzően hatszor még ők voltak a jobbak.

A fővárosiak az utolsó negyedben tolták el a 76ers elleni meccsüket, de akkor nagyon: 13 pontot szereztek csupán, így a vendéglátók lehajrázták őket.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 95. JÁTÉKNAP:
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 101-96
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 114-113
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 89-116
New Jersey Nets - Los Angeles Lakers 90-105
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 97-102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik