Kétszeri hosszabbítás után nyert a Trail Blazers Chicagóban

Vágólapra másolva!
2008.01.04. 08:17
Három mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 62. játéknapján. A Portland kétszeri hosszabbítás után győzött Chicagóban, a Denver legyőzte a bajnoki címvédő San Antoniót, míg a Phoenix húszpontos hátrányból visszakapaszkodva gyűrte le a Seattle gárdáját.
Jarrett Jack (1) nyerőember lett
Getty Images
Jarrett Jack (1) nyerőember lett
Jarrett Jack (1) nyerőember lett
Getty Images
Jarrett Jack (1) nyerőember lett

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
A jelek szerint nem törte meg a Portland lendületét a Utah Jazz ellen elszenvedett vereség, mivel a Trail Blazers második sikerét aratta.

A legutóbb Minnesotában diadalmaskodó csapat ezúttal Chicagóba látogatott, és hatalmas küzdelemben, kétszeri hosszabbítás után szerezte meg a győzelmet.

A mérkőzést eldöntő pillanat talán az volt, amikor 108-108-nál a chicagóiak 32 pontot szerző kiválósága, Ben Gordon elvesztette a labdát, Jarrett Jack dobott egy kétpontost, majd még büntetőből is eredményes volt.

A Portland ezzel 15. sikerét aratta az elmúlt tizenhat meccset figyelembe véve.

Három ponttal kikapott a címvédő San Antonio, amely a Denver otthonában vendégszerepelt. Bár egész héten nem edzett, a Nuggets sztárja, Allan Iverson remekelt, és 29 ponttal zárt. Bő másfél perccel a vége előtt még négy ponttal vezetett a Spurs, de utána Carter dobott egy triplát, és Kenyon Martin is eredményes volt.

Hat másodperccel a vége előtt, 80-77-es denveri vezetésnél időt kért a címvédő, és bár Michael Finley kezében ott volt az egyenlítés lehetősége, nem ment be a hárompontos kísérlet.

Elképesztően rosszul kezdett a Seattle ellen a Phoenix, a hazai csapat az első negyed után húszpontos hátrányban volt. Utána azonban Amare Stoudemire vezérletével fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, és a harmadik játékrészben már sikerült megfordítaniuk az állást (51-49).

Stoudemire 32 ponttal és 11 lepattanó megszerzésével járult hozzá, hogy a Phoenix sorozatban negyedszer nyerjen. A Sunsnak ez volt a 23. győzelme a szezonban, a nyugati főcsoportban ennyit még nem ért el senki.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 62. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls Portland Trail Blazers 109-115 – kétszeri h. u.
Denver Nuggets San Antonio Spurs 80-77
Phoenix Suns Seattle SuperSonics 104-96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik