A nyitány és a hajrá a Cibonáé volt, de a mérkőzést az Arisz nyerte

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 22:55
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek tizedik fordulójában a horvát Cibona Zágrábban hétpontos vereséget szenvedett a görög Arisz csapatától. Hatodszor nyert a sorozatban a görög gárda, hetedszer kaptak ki a horvátok.
Bracey Wright (Arisz, jobbra) akciózik, Levour Warren (Cibona, balra) már elkésett a szereléssel
Reuters
Bracey Wright (Arisz, jobbra) akciózik, Levour Warren (Cibona, balra) már elkésett a szereléssel
Bracey Wright (Arisz, jobbra) akciózik, Levour Warren (Cibona, balra) már elkésett a szereléssel
Reuters
Bracey Wright (Arisz, jobbra) akciózik, Levour Warren (Cibona, balra) már elkésett a szereléssel

A találkozón jól kapták el a nyitányt a hazaiak, akik el is tudtak húzni, de az első negyed végére elfogyott a lendület és a jó erőkből álló vendégek annyira feljöttek, hogy az első szünetben már náluk volt az előny.

Kiegyenlített játékot hozott a második negyed, amelyben a hazaiak végig rohanhattak a nagyszünetre már hétpontos előnyt kovácsoló vendégek után.

A folytatásban is hasonlóképpen alakult a mérkőzés, a görög csapat biztosan tartva előnyét győztesnek látszott, de akkor a hajrában még egyszer utolsó rohamra kapták össze magukat a vendéglátók.

Ez arra volt elég számukra, hogy három perccel a találkozó vége előtt feljöjjenek három pont hátrányra (73-70).

Az idő azonban, ha nem is nagyon, de azért sürgette őket, hiszen a győzelmet a vendégek sem nagyon akarták kiengedni a kezükből.

A horvátok így a kinti dobásokat erőltették, sokszor előkészületlenül álltak bele a lövésbe, így nem tudták átvenni a vezetést. A végén taktikai faultokkal belementek még egy büntetőzésbe, de az átlagos teljesítményt nyújtó Arisz-játékosok keze nem remegett meg (16/20 büntetőből), ennek győzelem lett az eredménye.

A zágrábiak közül Chris Warren és Larry Ayuso igencsak kitett magáért, előbbi 29, utóbbi 23 pontot szerzett, a társak azonban összesen 24-ig jutottak, így viszont nehéz az egységesebb Arisszal eredményesen felvenni a harcot, nem is nagyon ment. Hiába volt jobb a dobási hatékonyságuk, kikaptak.

A B csoportban éllovas spanyol Unicaja hazai környezetben 19 ponttal verte a milánói Armani Jeanst, így nyolcadik győzelmükkel megerősítették vezető helyüket. Ugyancsak a csoportban szereplő francia Le Mans tizedik mérkőzésén is kikapott.

A C csoportban listavezető görög Panathinaikosz csupán egy ponttal verte otthon a szerb Partizan Igokeát, de már így is a kilencedik győzelmüket aratták. Tapad a görögökre a második spanyol Barcelona, amely idegenben tudott nyerni.

Az A csoportban az orosz CSZKA Moszkva is begyűjtötte kilencedik sikerét, ezúttal hazai pályán a szlovén Union Olimpiját verték, 17 ponttal.

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 10. FORDULÓ:

A CSOPORT:
CSZKA Moszkva Union Olimpija 74-57
Zalgiris Siena 75-69
Tau Ceramica Prokom Trefl Sopot 98-74
Bologna Olympiakosz 80-91

B CSOPORT:
Lietuvos Rytas Le Mans 85-50
Unicaja Armani Jeans 89-70
Cibona Arisz 76-83
Efes Pilsen Maccabi Elite 68-83

C CSOPORT:
Panathinaikosz Partizan Igokea 67-66
Real Madrid Brose Baskets 93-57
Chorale Roanne AXA FC Barcelona 79-89
Lottomatica Roma Fenerbahce Ulker 63-84
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik