Megvan a második Boston-vereség: Clevelandben kapott ki a Celtics

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 10:01
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 28. játéknapján a rendes játékidő nem hozott döntést a Cleveland Cavaliers - Boston Celtics összecsapáson, amelynek első ráadását aztán a házigazdák 17-12-re megnyerték, így végül övék lett a találkozó. Denverben nyert szoros csatában az Indiana. Vendégcsapatként tudott győzni a Memphis és a Philadelphia is. Előbbiek a New Jersey Nets, míg utóbbiak a Milwaukee Bucks gárdáját verték. A házigazdák közül nem botlott saját parketten a Miami, a Chicago és az LA Lakers. A Heat húsz pontot vert a Charlotte Bobcatsre, a Bulls az Atlantánál tizenkét, a Lakers a Seattle-nél hét ponttal bizonyult jobbnak.
Kobe Bryant (LA Lakers) akciózik Damien Wilkins (Seattle Supersonics) mellett
Reuters
Kobe Bryant (LA Lakers) akciózik Damien Wilkins (Seattle Supersonics) mellett
Kobe Bryant (LA Lakers) akciózik Damien Wilkins (Seattle Supersonics) mellett
Reuters
Kobe Bryant (LA Lakers) akciózik Damien Wilkins (Seattle Supersonics) mellett

A játéknap rangadóját Clevelandben játszották, ahol az előző kiírás döntése, a Cavaliers fogadta a szezont remekül, megszakítás nélkül nyolc győzelemmel kezdő Bostont. Bár a Celtics együttesét azóta megállította az Orlando Magic, csak két ponttal maradtak alul akkor a bostoniak, akik három sikerrel azt követően gyorsan feledtették is a vereséget.

A Cleveland elleni találkozó első negyede hat ponttal a Cavaliersé lett, de a Celtics a nagyszünetre hárompontos előnyre tett szert. A záró rész előtt azonban ismét a házigazdáknál volt az előny, igaz mindössze két pont, amelyet a vendégek le tudtak dolgozni a negyedik felvonásban.

Inkább izgalmasan, mint sem látványosan alakult a nem túl ponterős negyedik negyed, amelyben az utolsó, rengeteg hibát és rontott dobást hozó 5:18 percet 5-4-re nyerték a házigazdák. A Boston az utolsó percnek 92-89-s ment neki, de Pavlovics hárompontosával egyenlített a Cavaliers, aztán máris jöhetett a túlóra.

A Lakers-fan, Jack Nicholson Los Angelesben nem mulasztotta el a kedvencek legújabb mérkőzését. De mintha indulásnál nem a saját fehérneműs fiókjából választott volna zoknit...
Reuters
A Lakers-fan, Jack Nicholson Los Angelesben nem mulasztotta el a kedvencek legújabb mérkőzését. De mintha indulásnál nem a saját fehérneműs fiókjából választott volna zoknit...
Négy ponttal kezdte a hosszabbítást a házigazda, amely előny tulajdonképpen a végső dudaszóig ki is tartott. A Cleveland előnye 29 másodperccel a vége előtt hétpontosra nőtt, így hiába nyerte a hajrát három hárompontossal(!) a Boston, elkönyvelhette szezonbeli második vereségét is.

A mérkőzés máskülönben Ray Allen (Boston) és LeBron James (Clevelans) pontpárbaját is hozta, előbbi 29 (öt hárompontos), utóbbi 38 ponttal (14/15 büntetőből) zárt.

Kilencedik mérkőzésén győzött a Cleveland, amely elkapta végre azt a bizonyos fonalat: négy egymás utáni meccsüket húzták be.

A Memphis a New Jersey vendégeként a nagyszünetre 13 pontos előnyre tett szert, így hiába ébredtek és faragtak hátrányukból azt követően a hazaiak, kikaptak, pedig Vince Carter 32 pontot szerzett. Ötödik mérkőzését nyerte meg a Grizzlies, nyolcadszor kapott ki a Nets.

Csak két negyedben tudta a lépést tartani a Charlotte a Miamival - a második felvonásban mínusz négyel zártak, a befejező etapot néggyel nyerték -, ennek súlyos vereség lett a vége. Negyedik mérkőzését nyerte meg a Heat - négyből a másodikat Miamiban -, nyolcadszor kapott ki a Bobcats.

Tizennégy pontos előnyre tett szert a Philadelphia az első negyed végére a Milwaukee vendégeként, de az akkor 18 dobott pontig jutó házigazdák tíz pontos lefaragtak a hátrányukból a nagyszünetre. A Philadelphia azonban a harmadik és a negyedik negyedet is nyerve biztosan hozta a találkozót.

Finoman szólva is visszafogottan kezdett Chicagóban a Bulls, amely az első negyedben mindössze 13 dobott pontra volt képes, így került hátrányba. De mivel ellenfele, a Hawks sem villogott, a nagyszünetben már a hazaiak vezettek. Az első félidő 34-30-s részeredménye nem utalt a harmadik felvonás pontzuhatagára (36-21), amellyel lényegében el is dőlt a párharc.

Harmadszor nyert a szezonban a Bulls - négy vereséges szériát törve meg ezzel -, nyolcadszor kapott ki az Atlanta, ötödször vendégségben.

Másodszor kapott ki Denverben a Nuggets, amelyet ezúttal az Indiana múlt felül. A találkozó kiegyenlített párharcot hozott, és csak a negyedik negyedben dőlt el, de még inkább a hajrában. A Pacers két perccel a vége előtt nyolc ponttal vezetett (103-95), de a Denver visszakapaszkodott, és ha Smith mindhárom büntetőjét értékesíti két másodperccel a vége előtt, akkor 111-108 után ki is egyenlíthetett volna. Ő azonban egyszer rontott, miként a túloldalon kettőből egyszer Williams is, beállítva ezzel a végeredményt. A mérkőzés legeredményesebbje a 30 pontot szerző Mike Dunleavy (Indiana) volt.

Nem állt túl nehéz feladat előtt a Lakers, hiszen Los Angelesben azt a Seattle-t láthatták vendégül, amely 2/11-s győzelmi/vereség mutatóval futhatott ki a parkettre. Ennek ellenére szenvedett velük a Lakers - amely ugyancsak nem sorolható a meghatározó egyletek közé -, és csak a harmadik negyed 31-19-s részeredményével tudták eldönteni a mérkőzést, igaz a végére így is feljött hét pont különbségre a Supersonics. A Lakers nyerőembere - ki más - Kobe Bryant volt, aki mezőnyből 12/22 (ebből hárompontos kísérlete 1/3), büntetőből 10/12t dobott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik