Nagy csatában a címvédő nyerte a kelet-magyarországi rangadót

Vágólapra másolva!
2007.11.17. 20:30
A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK még messze van a tavasszal mutatott formától, de úgy tűnik újra megtanult nyerni: a Kaposvár idegenbeli legyőzése után hazai környezetben a Nyíregyházát is két vállra fektette Pór Péter együttese. Vernard Hollins 27 pontjával döntő érdemeket szerzett a hazai sikerrel zárult kelet-magyarországi rangadón.
Az amerikai duó remekelt, Thomas Kelley (balra) és Vernard Hollins ma is kitett magáért
Czagány Balázs
Az amerikai duó remekelt, Thomas Kelley (balra) és Vernard Hollins ma is kitett magáért
Az amerikai duó remekelt, Thomas Kelley (balra) és Vernard Hollins ma is kitett magáért
Czagány Balázs
Az amerikai duó remekelt, Thomas Kelley (balra) és Vernard Hollins ma is kitett magáért

A 2. percben Sitku Ernő hibátlan büntetődobásai jelentették a találkozó első pontjait, a túloldalon Thomas Kelley egyenlített egy duplával (2-2). A folytatásban elhúzott a nyírségi együttes, három minutummal később Brane Szavics biztos kézzel vágta a gyűrűbe a labdát középtávolról, ezzel nyolcpontos előnyhöz juttatva övéit (4-12). Pór Péter próbálta megelőzni a komolyabb krízist, ezért játékosai tanácstalanságát látva azon nyomban időt kért.

Szavai nem voltak hiábavalóak, hiszen a negyed hátralévő részét 13-3-ra hozva az Olaj visszavette a vezetést (17-15). A második etapban izgalmas, lüktető játékot láthatott a tiszaligeti publikum, hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb.

A 12. percben például Szavics triplájával 23-21-re az NYKK vezetett, a következő támadásnál azonban Jurkunas stílszerű, csattanós választ adott, ugyanis a hárompontos-vonalon túlról köszönt be (24-23).

A nagyszünet után is folytatódott a „kakaskodás”, egyik fél sem tudott ellépni. A záró felvonás előtt 59-57 állt a táblán. A negyedik negyedet Szavics menetrendszerű hármasa vezette be, ezzel rögtön a látogatónál volt az előny. Ezt követően azonban sorrendben Kelley, Hollins és Harazin is „duplázott” ez pedig megalapozta a házigazda számára eredményes végkifejletet (64-60).

Öt perccel a vége előtt Hollins mintaszerű középtávolija hullott a gyűrűbe, ezzel már hét egységgel vezetett az Olaj. A dudaszó előtt az egyre több lehetőséghez jutó, szárnyait bontogató Harazin tette fel az i-re a pontot, kosarával beállította a 81-72-es végeredményt. A piros-feketék mérlege hét játéknap után pozitív, négy győzelem mellett három vereség.

A PVSK-Expo Center Pécs idegenben nyert, Sztojan Ivkovics tanítványai Hódmezővásárhelyen gazdagottak két bajnoki ponttal. A Kaposvári KK hazai parketten gyűrte le a Zalakerámia-ZTE KK együttesét.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I

7. FORDULÓ:
Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli - PVSK-Expo Center Pécs 74-78 (16-18, 24-18, 17-23, 17-19)
Szolnoki Olaj KK - Marso-Vagép NYKK 81-72 (17-15, 22-27, 20-15, 22-15)
Kaposvári KK - Zalakerámia-ZTE KK 73-66 (16-15, 17-19, 21-16, 19-16)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik